ילד בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4
    עדי
    14/12/2009

שלום, בני בן 4, מתנהג באופן פרוע ביותר- מכה ובועט בנו, מלקק, מתבכיין, עושה דווקא כל היום, מציק לילדים אחרים ולאחיו הקטן (בן שנה) ללא הרף. אנחנו כל היום במאבק איתו, לרוב מהרגע שהוא מגיע ועד שהוא הולך לישון כולנו במצוקה אחת גדולה. אנחנו מנסים כל מיני דרכים להתמודד איתו, פעם מקשיחים את הגבולות, ופעם מנסים להיות רכים יותר איתו. הוא מאוד פיקח וחכם אבל ההתפתחות הרגשית שלו לא תואמת את שכלו. הגננת פנתה אלינו ואמרה שיש איתו בעייתיות גם בגן: הוא לא משחק עם ילדים אלא לרוב מתבונן או מציק ומפריע.גם כשהוא מרוכז בסיפור או בהפעלה הוא חסר שקט- הוא זז כל הזמן. היא גם טוענת שהוא מאוד מפותח שכלית לגילו. אני כל הזמן מתלבטת אם לגשת לאבחון ולנסות ללכת לכיוון של פסיכולוגית לילדיםושזה יהפוך למין נבואה שמגשימה את עצמה, או פשוט לקבל את זה ולא לעשות מזה עניין (אני שומעת על עוד ילדים בני גילו שמתנהגים ככה).
    אודה מאוד לשמוע על עצות ומקרים דומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    14/12/2009

שלום עדי,
    נשמע שאתם מאוד סובלים וזה מתיש, אז למה לסבול? יש מקרים שדווקא הימנעות מטיפול היא הדבר שהופך את הסטיגמה לנבואה שמגשימה את עצמה כי הילד כבר מייצר לעצמו שם של בעייתי במסגרות החיצוניות וצובר חוסר נחת וכשלונות, לא חבל?
    אני ממליצה כם לפנות טיפול פרטי או ציבורי לפי האפשרויות שלכם, וייתכן מאוד שבשל גילו הצעיר ימליצו לכם על הדרכת הורים עבורכם ולא על טיפול עבורו, כך שלא בהכרח יש כאן מסר שעלול להגשים את עצמו כלפי הילד אלא העבודה יכולה להיות רק איתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו