בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4
    katy
    15/12/2009

שלום,

אנחנו הורים לשלושה ילדים: בת 14/בת12/בן 4.
    בני בכמעט בן 4 ולומד השנה בגן עירוני - בגן כ 25 בנים ו9בנות. הגן מאוד תוסס והגננת צעירה וללא ניסיון רב.
    בתחילת השנה הילד העדיף לשחק לבד ולא יצר קשרים חברתיים. כיום הילד מחפש את חברת בני גילו ונהנה מכך. לצערי, כנראה שחסרים לו הכישורים הנדרשים-הוא מציק לילדי הגן ולכן חווה דחיה מצידם.
    הדבר בא לידי ביטוי בכך שהוא נוגע בילדים אחרים (לא בהכרח מרביץ-למשל:לגעת בלחי בילד שיושב לצידו במפגש או כאשר רוצה לשחק עם ילד בחצר להעף עליו חול וכו...)
    חשוב לציין שאני מנסה לעודד מפגשים אחה"צ על מנת ליצור אצל הילד את המיומנות החברתית.
    לדעתי אינו מסוגל ללכת עדין לחברים וכשבאים אליו חשוב מאוד התיווך שלי.
    הילד מפותח מאוד וורבלית ובעל זיכרון מדהים!!!. לדעתי החוזקות שלו אינן באות לידי ביטוי בגן אלא רק הצדדים החלשים ולכן חווה כשלונות .
    שוחחתי עם הגננת וביקשתי את התערבות פסיכולוגית הגן שהמליצה על אבחון רב תחומי.
    בשיחה עם הגננת ולאור שאלתי האם היא רואה קשיים נוספים למשל:מוטריים היא ציינה שממש לא.
    אשמח לקבל חחות דעתך .
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקניית כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    15/12/2009

קטי שלום,

את צודקת בצורך בתיווך בין הילדים, כאשר רוצים ללמדם מיומנות חברתית.
    בדר"כ בגל זה אני ממליצה לאפשר להם להסתדר לבד ברוב המקרים, אך בשל העובדה שאת קשריו החברתיים החל בנך בגיל מאוחר, כדאי להיות מעורבים ולהנחות.
    ההנחיה אינה התערבות. אלא הנחייה. כלומר: איך לדעתך הוא מרגיש כאשר..? מה אתה חושב שצריך לעשות? זה חשוב מאד לחלוק... אתה חושב שזה נעים כש... וכו'.

חשוב גם לתרגל איתו מצבים כאלה בבית, ביניכם לבינו. לא תמיד לתת לו לנצח, לא תמיד לשחק דווקא במה שהוא רוצה וכו'.
    לתרגל איתו מצבים חברתיים שיקרו גם בחוץ.

חשוב בהחלט שגם הגננת תנחה בגן כאשר תצפה בסיטואציות ותתן לילדים כלים מה נכון לעשות. כמו שאת מתארת, קצת קשה לעשות זאת במסגרת הגן ההומה.

לכן- זה התפקיד שלך. תרגלי ועשי זאת. אם אין לך את הכלים, למדי מעט את הנושא קודם. את יכולה ללמדו וכדאי לרב גם את ייתר בני המשפחה בתהליך.
    במידה וההתמודדות קשה לבד, ניתן לפנות להדרכת הורים.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

katy
    15/12/2009

נעמה שלום,

ראשית תודה על תגובתך.
    ידוע לי כי התיווך שלי נחוץ מאוד אולם, אני מרגישה שלרוב ללא הנוכחות שלי הביקור של החבר יסתיים במפח נפש. אני מאוד משתדלת לחזק את ההצלחות ופחות להדגיש את הכישלונות.
    הילד חוזר מידי יום מהגן בטענה שאין לו חבר לשחק איתו (הגננת מאשרת..). הוא אפילו מדגיש לומר שהוא רוצה לשחק עם חברים בלי לבקש את רשותם (כלומר: אני מניחה שהוא מעדיף משחק ספוטני וטבעי - קשר שאינו חד צידי).
    היכולת שלו "להחזיק מעמד "במשחק עם חבר היא קצרה מאוד.
    חשוב לציין ששנה שעברה כאשר היה בגן פרטי - התופעה לא הורגשה.
    האם אכן נחוץ אבחון רב תחומי?

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא תגובתך,תודה

katy
    16/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

סמדר ריינר
    16/12/2009

שלום קטי,
    אני מצטרפת לכל מילותיה של נעמה. באשר לשאלתך, לא ברור מהפרטים שאת מביאה מדוע הגננת כן המליצה על אבחון רב תחומי. את ציינת ששאלת אותה אם יש גם בעיות מוטוריות וכדו' ועל זה היא אמרה שלא, אבל בכל זאת הייתה לה אני מניחה סיבה, ואולי כדאי שנשמע אותה לפני שנייעץ לך משהו שניזון מתמונה חלקית.
    בנוסף, על פניו, אני משערת, וזו השערה בלבד, שיכול להיות שדרושה יותר הדרגתיות באופן שאת מתווכת בין בנך לחבריו. כלומר אולי חסרים שלבים שבהם את פחות מעורבת אבל הוא עדיין לא לגמרי לבד. כלומר משהו באמצע בין המצב שבו הוא מארח חברים בבית ואת עם היד על הדופק ובין המצב שהו אצל החברים ואת לא נמצאת שם בכלל. למשל שכשהוא בבית עם החברים יכולות להיות מידות שונות של מעורבות שהולכת ופוחתת באופן הדרגתי עד שהוא מוכן להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו