מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחק עצמאידנה29/09/2007
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנתיים ושמונה- מאוד חברותי ופיקח.הבעיה היא שהילד לא מעוניין וכנראה לא מסוגל לשחק לבד. הוא כל הזמן רוצה לראות רק סרטים בדי.וי.די- מסוגל לראות סרט באורך מלא ְ(זה הדבר הראשון שהוא מבקש בבוקר...).ּאני מנסה מאוד להגביל את הטלוויזיה אבל זה כרוך במלחמות.
כאשר אנו מציעים לו ומוציאים לו משחק (יש לו שפע), הוא מסרב בכל תוקף לשחק אם לא נשתתף עמו.ואם כבר במקרים נדירים הוא כן משחק לבדֹ- אנחנו חייבים לשבת לידו. זה מאוד מפריע לי היות והבנתי שילדים בני גילו כבר מעסיקים את עצמם מעט ומשחקים משחקי דימיון.אודה לתגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק דמיוני
רינת29/09/2007אחת הדרכים לעודד אצל לילדים משחק דמיוני זה להשתתף עימם במשחק. אני במקצועי מטפלת בילדים במשחק ועובדת עם ילדים מגיל שנתיים עד תשע באמצעות המשחק הדמיוני. לאחרונה אני עובדת עם ילד כבן 7 שלא שיחק מעולם משחק דמיוני כלל, אלא קונקרטי. לאחר כ5 מפגשים סיפרה האם שמיוזמתו בבית לקח צעצועים ש"שכבו בארון" והחל לשחק עימם.
לדעתי, אם תכנסי איתו למשחק, תהווי בשבילו מודל לחיקוי באמצעות זה שאת תכנסי לדמויות, תדברי בשמן, אך תשתדלי ברגע שהוא נכנס בצורה זהירה הן לאפשר לו לכוון את המשחק והן להשאר בדמות שלך (לא להתפתות לצאת ממנה כי הוא מדבר על הדמות בגוף שלישי) - אני מאמינה שבהדרגה הוא ילמד להנות מהמשחק הדמיוני, וישחק בעצמו.
אם תהי מעוניינת בהבהרות, אשמח לעזור
בהצלחה
רינת הורוביץ- מטפלת במשחק
www.theraplay.com [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)