גמילת חיתולים קשה....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילת חיתולים קשה....
    דנה
    16/12/2009

שלום רב,
    בתי בת שנתיים. ילדה מקסימה, חכמה, בוגרת מאוד. לפני חמישה שבועות (בערך) התחלנו לגמול אותה מחיתולים. ההתחלה היתה ממש טובה וכבר הגענו למצב של פספוס אחד ביום של פיפי בממוצע ובלי פספוסי קקי.
    רצוי לציין כי היא סובלת מזיהומים בדרכי השתן (הנושא בבדיקה ובמעקב רופא) וזו גם אחת הסיבות שגמלנו אותה לנסות למנוע זיהומים עקב הדבקה עצמית.....
    לאחר כשבועיים כאמור, נאלצנו לעשות בדיקת שתן + קטטר ומכאן והלאה כל העניין התדרדר לגמרי.
    כרגע אנחנו במצב של 2-3 פספוסים ביום. קקי עושה כמעט כל הזמן במכנסיים (דווקא בגן היא מצליחה לעשות קקי בסיר אבל בבית לא)...
    בכל מקרה, זה ממש קשה, לפעמים היא מוכנה לשבת על הסיר ולנסות, לפעמים גם כשאני יודעת בוודאות שיש לה היא אומרת שאין ולא מוכנה לנסות ואחכ בורח לה.... לפעמים היא אומרת בזמן ולפעמים לא.... אין עקביות....
    אני כבר מיואשת... לא חשבתי שזה יהיה ככ קשה, ובטח כשאני ממש לא רואה שום התקדמות.
    דווקא בגן אחוזי ההצלחה שלה גבוהים מבבית.
    מה לעשות? לפתות בפרסים? אולי שווה להחזיר את החיתולים לאיזה חצי שנה ולנסות שוב בעוד חצי שנה? אני ממש לא יודעת. ולצערי הרב הייאוש מתחיל לחלחל גם לתגובות שלי אליה כשהיא מפספסת...
    אשמח לכל עזרה / עצה בנושא.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילת חיתולים קשה....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילת חיתולים קשה

סמדר ריינר
    16/12/2009

שלום דנה,
    מעניין מה שונה בין הבית לגן. יכול להיות שמה ששונה הוא שבגן פחות לחוצים. אם זה באמת ההבדל, הייתי מניחה לה. לא בהכרח הייתי מחזירה לטיטול לכרגע, אבל נותנת לה לפספס כשזה קורה בלי לחץ. אפשר להציע פרסים אבל להיזהר לא להלחיץ. צריך לזכור שההתדרדרות קרתה אחרי הבדיקה עם הקטטר שזו בדיקה חודרנית, וכל עניין הגמילה הוא גם חודרני, ויכול היות שלילדה יש תחושה שיותר מדי נכנסים לה לאיזורים האינטימיים שלה, וזה מעורר אצלה התנגדות. מפה הייתי מציעה להוריד לחץ. אפשר לתת פרסים כל פעם שלא מתפספס אבל להשתדל לא לייצר יותר מדי רעש ודרמה סביב העניין ולעזור לה להחזיר לעצמה את הפרטיות של הגוף שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

דנה
    16/12/2009

אני חושבת שאת צודקת. לצערי הרב כמה שאני משתדלת לא לעשות מזה עניין זה לא ככ הולך לי.
    הלוואי וכל התגובות שלי היו בדיוק כמו שאני רוצה אבל זה לא תמיד הולך....
    האמת היא שאני קצת מאוכזבת מעצמי שאני לוקחת את זה ככ קשה....
    בכל מקרה, אני גם לא חושבת שצריך להחזיר לטיטול אבל רציתי לדעת באיזה מצבים כן ממליצים לחזור אחורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

סמדר ריינר
    17/12/2009

שלום דנה,
    התגובות של כולנו הן לא תמיד כמו שהיינו רוצים...אף אחד לא מושלם. בכל זאת כדאי לנסות.
    לגבי שאלתך, אני אל חושבת שיש ממש מקרים שממליצים לחזור אחורה. בעיקרון - כל מקרה לגופו. אם כבר, לפעמים יש חזרה חלקית - למשל רק בלילה, או לילדים שפוחדים לשבת על האסלה מלבישים טיטול כשהם מודיעים שיש להם וכו'.
    אני חושבת שבעצם השאלה שלך היא מתי מתייאשים ומרפים לגמרי. אולי אין לך כח להחזיק יותר את המתח. כרגע נראה לך שהברירה היא או להצליח בצורה מושלמת או לוותר לגמרי, לעזוב את זה ולנוח. אין שום דבר באמצע.
    אולי תנסי לחשוב על כל העניין לא כמו סוג של מבחן שחייבים להצליח בו או לעמוד בו, אלא סוג של התנסות, שאת חלק ממנה את לא אחראית עליה לבד (יש אבא בתמונה?) מה שיקרה יקרה, בסופו של דבר הילדה שלך תגדל ותראה בעצמה שזה לא נעים, היא הרי לא תישאר בלתי גמולה לנצח. כולם נגמלים בסוף, מה כבר יכול לקרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו