ואוווו!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • ואוווו!!
    ענת
    18/12/2009

    רק רציתי לחפש דוגמאות לטבלת משמעת ואני כבר שעתיים בערך קוראת את התכנים של הפורום הזה, מדהים במילה אחת כמה עזרה ואוו אין לי מילים מצאתי את המקום המושלם!!
    בקצרה, אני אם חד הורית לילדה מקסימה בת 8, היא ממש מתבגרת לי עכשיו והתקשורת ביננו לא משהו (כך אני חושבת..) היא לא משתפת אותי לא מספרת לי דבר ממהלך היום שלה , אני לעומתה מאד משתפת בעיקר כדי לדרבן אותה לשתף אותי, היא ילדה די מופנמת, אבא שלה ממש לא מעורב בחיים שלה וזה אך ורק מבחירה שלו, אני מצידי ניסיתי להפוך עולם כדי שהוא כן יהיה איתה בקשר..זה מאד מתסכל אותה..
    אני אמנם בקשר עם הפסיכולוגית של בית הספר ואף התחלנו טיפול (למרות שהיא לא רואה שום בעיה בתצפיות שלה עליה) , היא טוענת שהילדה מנסה לגנון עלי בכך שהיא לא משתפת אותי בדברים רעים שקרו לה כדי לא להכביד עלי ולגרום לי "לברוח" ממנה, יש המון הגיון בזה אבל אני מעוניינת לגרום לה לסמוך עלי ממש ושתדע שכל מה שתעשה לא יגרום לי לברוח ממנה..חשוב לי לעבוד על הביטחון העצמי שלה בעיקר בחברה וכמובן להציב לה גבולות ראויים (היא התחילה להתפזר לי קצת לאחרונה).
    הפסיכולוגית מאד המליצה על טבלת משמעת , כבר יש לי אחת ואפילו הסכמתי לביתי לעשות אחת בשבילי כדי למדוד את עצמי יותר , אבל אני מעוניינת לקבל עוד רעיונות, אשמח אם תגיבו!
    גם אם לא, חיזקו ואימצו פורום אדיר!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ואוווו!!

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חיזוקים חיוביים לשיפור התנהגות

    נעמה סבג שמש
    18/12/2009

    ענת אהלן,

    מה הרעיון של הטבלה?

    כדאי לבנות אותה שלא באופן סטנדרטי אלא ע"פי הדברים אותם את רוצה לחזק או לקדם.

    כתבי לנו,

    נעמה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טבלת משמעת

    סמדר ריינר
    18/12/2009

    שלום ענת,
    תודה רבה על המחמאות:-)
    על בעיות המשמעת עצמן לא פירטת, וגם לא הטבלה שקיבלת מהפסיכולוגית, כך שאני לא יודעת מה להוסיף. אני יכולה רק לומר שאם משתמשים בשיטת חיזוקים, אני מעדיפה חיזוקים חיוביים בלבד. כלומר לא טבלה שמודדת שאת הדברים הלא טובים ונותנת עליהם נקודות, אלא רק דברים כן טובים. תלוי כמובן מה הגדרתן ובמה רציתן לטפל. באופן הזה הילדה מקבלת חיזוק חיובי שמעלה את הדימוי העצמי שלה ולא מוריד אותו ומקבלת מוטיבציה לעשות עוד מההתנהגות הטובה. כשלא מקבלים התייחסות על ההתנהגות הלא טובה, זה גם אמור להוריד את המוטיבציה להשתמש בה.
    מעבר לזה, יכול להיות להיות שילדה כל כך טובה ומופנמת, כשיש לה בעיות משמעת זו דווקא כן הדרך שלה "להכביד" עליך ולתקשר איתך, ואני לא בטוחה שהייתי מנסה כל כך מהר לרסן את זה. עצם הפנייה לטיפול פסיכולוגי והעיסוק בטבלאות ובשיחות יכול ליצור הרגשה אצל הילדה שהיא מקבלת יחס מוגבר דרך מה שלא בסדר ושהיא בכלל לא בסדר. לא שאני נגד הדברים האלה, אבל כדאי שהעיסוק בהם יהיה בפרופורציה, ושרוב הזמן ביחד יוקדש לפשוט להיות ביחד, בלי חרדה אם היא משתפת מספיק, או מתפזרת יותר מדי, פשוט להיות איתה וליהנות ביחד בלי להיות מוטרדים יותר מדי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו