מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שנתיים מסרב ללכת לישוןז'אנה יגאלי18/12/2009
שלום רב, אני אמא לילד בן שנתיים וחודש. בני - ילד מקסים, שמח, חייכן. הוא אהוב ע"י כולם. אי-אפשר לעבור עלידו בלי לחייך או בלי לשים לב. הוא "זמר" ורקדן ופשוט ילד מקסים. מאוד כייף לשחק אתו בכל משחק: הוא ילד חכם ולומד דברים מהר. הוא עדיין לא מבקר במעון, אלא נמצא עם המטפלת שבאה אלינו הביתה. ופעם בשבוע עם אמא שלי. יש לו סדר יום קבוע. בחצי שנה אחרונה שמתי לב שמה שמסדר וקורה באופן רגיל עם המטפלת ועם אמי - אתי (בימים החופשיים שלי) - פחות טוב: הוא כנראה יותר בודק אותי ואז מרשה לעצמו התנהגויות אחרות אתם התמודדתי די טוב. בשבוע אחרון פתאום הודיע שהוא לא רוצה לישון בצהריים, למרות שנראעייף ושפשף את עייניו. (כשעד אז היה נרדם לבד כבר כחצי שנה - מאז שגמלתי אותו מהנקה - והיה נרדם עם קצת מיים או תה קמומיל חלש ללא סוכר). שום הצעות שלי: שאשב לידו, שאקרא לו קצת בספר וכו' לא עזרו. בעצם, הסכים שאקרא לו אבל רק כדי למשוך זמן ולא לישון. בקש בבכי מר לצאת מחדרו וללכת לסלון כדי לשחק שם או לראות דיסק אהוב בטלויזיה. למחורת הייתה אתו המטפלת - הוא נרדם ללא בעיה. גם כשהיה עם אמי - לא סרב לישון. ושוב כשאני נשארתי אתו, כמו תמיד נסיתי לחזור יחד אתו על סדר הפעילויות: עכשיו אוכלים צהריים, אחר-כך נעשה מקלחת, ואז... הוא משלים: לישון".אך מיד אחרי האוכל הוא מודיע: "לישון - לא", מבקש טלוויזיה. היום אמרתי לו שהוא יכול לראות טלוויזיה, אך אני עייפה והולכת לנוח. אבא שלו היה אתו. אבל הוא לא הסכים בכך ושוב התחיל לצרוח, לבעוט, נסה "לשבור" את הדלת חדרי שבעלי נעל. בסופו של דבר - קמתי, אבל אמרתי לו שהוא גורם לי לא לשחק אתו. הוא בשלב מסויים נרדם מול טלוויזיה... בערב יש טקס דומה, רק אז אני לא מסכימה להדליק טלוויזיה ולא משחקת אתו בטענה שבלילה לא משחקים ולא רואים טלוויזיה. אתצול ישבנו בחושך בסלון על הספה. עד שנשבר ובקש ללכת לחדרו לישון - ונרדם בכמה דקות לבד....
הוא נשבר... וגם אנחנו, אמנם זה רק נמשך כשבוע. אני לא חושבת שיש לו פחדים, חרדות או חלומות סיוט, אחרת היה אולי מתעורר בבהלה?! והוא יושן כל הלילה (לרב עד 6 בבוקר, גם כשנרדם מאוחר).
אם זאת בדיקת הגבולות - אז מהיא הדרך הנכונה להגיב? האם שינת הצהריים באמת חשובה או זה לא הדבר שיש להתעקש עלו? (לדעתי לילד בן שנתיים כן חשוב לישון בצהריים ועובדה שהוא עושה זאת כשהוא לא אתי!)... וחוץ מזה הבעיה קיימת גם בערב!!!
לפעמים אני חושבת שלא נורא שיבכה, כי הרי אחרת ילמד שע"י בכי הוא יכול לקבל כול דבר ואז יהיה ממש קשה לחזור אחורה?! מצד שני כשהבכי הנוראי נמשך שעה שלמה - אני חוששת לגרום לנזק רגשי אחר!! האם יש צורך בהתערבות חיצוניתמקצועית?
אשמח לקבל עצה. תודה, ז'אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים
סמדר ריינר18/12/2009שלום ז'אנה,
נשמע לי שאכן אתם צריכים להיות יותר החלטיים. אם לא חשוב לכם שיישן בצהריים, אז לעזוב את זה. אם כן חשוב לכם, אז להיות עקביים. משהו אצלכם מקרין חולשה, אם הילד הגיע עד לחדרך והפריע לך למרות שאביו היה איתו - לא ברור איך זה קרה. איך אביו לא תפס אותו והחזיק אותו במקום? זה אכן לא נורא שהוא בוכה כל עוד זה ברור שהו לא בוכה מסיבה אחרת - מרגיש לא טוב, כואב לו משהו, נבהל או נפגע - אז אין שום רע בכך שיבכה, מספר פעמים במשך שעה ארוכה עד שהוא יבין שזה לא עוזר. כל עוד הבכי משתלם לו, אין לו סיבה להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)