מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים עם ילדה בעייתית?מחפשת נחמה04/04/2007
שלום, הבת שלי כבר בת 16 וחושבת שהיא כל כך גדולה ומבינה הכל והיא יוצאת עם בחורים ומתלבשת חושפני ואתמול אפילו מצאתי אצלה במעיל חםפיסת סיגריות. אני יודעת שהם גם שותים אלכוהול ועושים בלאגן...אבל מה - הילדה שלי מאוד חכמה. הציונים שלה מצויינים, החדר שלה תמיד מסודר - ככה שאף פעם אין לי מה לגיד לה ואני חייבת לעזוב אותה לנפשה.
היא מסתובבת עם חברה לא טובה שאני יודעת שעושים גם סמים..אבל אין לי תירוץ להרחיק אותה משם - היא עושה את כל המחוייבויות שלה (אין לה הרבה אמנם) והיא תמיד אומרת לי - מה את רוצה אמא? עשיתי שיעורים ולמדתי למבחנים ועכשיו אני רוצה לצאת לבלות....
מה עושים איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערוצי תקשורת פתוחים
ענת זפרני04/04/2007שלום לך.
הכי הכי חשוב בגיל ההתבגרות זה לשמור על דיאלוג חופשי.
ההורים מהווים תמרור עצור וגבול מאוד ברור בין מותר לאסור.
הבת שלך חווה התבגרות הורמונלית אופיינית, לא מזניחה את הלימודים ומנסה גם דברים חדשים.\
כל עוד הדבר לא מסוכן - אין בעיה
כשזה נוגע לשאלות קשות כמו סמים ולהסתובב עם עבריינים
כאן היא מאותת לך: "אמא אני חוצה גבול"- ובודקת את הכוח שלך מולה.
קחי אותה לשיחה.
תקבעי איתה מראש- ביום חמישי בשבע בערב אנחנו יוצאות לבית קפה לדבר.
תחמיאי לה על האחריות ועל המסירות ללימודים - לחדר שלה וכו'
תסבירי לה שאת מאוד גאה בה וסומכת עליה - אבל
יש דברים שהם מבחינתך גבול אדום: לבוש חושפני סיגריות סמים ובחורים
גם למתבגרים יש חוקים זה לא הכל פרוץ
תקשיבי לה!!!
ממש תקשיבי לה!!!
ותשתמשי בדברים שלה כדי להבהיר לה שוב ושוב שאת סומכת עליה אבל לא על החברה האלו ולא על חומרים כמו סמים אלכוהול וסיגריות- תביהירי לה שבמילא מה שהיא רוצה היא תעשה אבל - את מבקשת ממנה שתכבד את הקשר בינכם ושלא תתחיל לבסס אותו עלשקרים.
תסכמו את המפגש בהסכם:
מה את דורשת
מה היא דורשת
מה את נותנת
מה היא נותנת
ו ת כ ת ב ו את זה!!
תכתבי לי אחרי השיחה ואוכל לתת לך טיפים נוספים
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהקשיב באוזן השלישית
שיננדה05/04/2007לכולנו יש שתי אוזניים שבדרך כלל משמשות אותנו לשמוע ובמקרים בודדים אנו מקשיבים-זוהי תחלואת המערב.
אנו ממעטים להקשיב לסובבים אותנו, תמיד יש לנו מה להגיד-אנו יודעים הכל ומבינים הכל-כמה טיפשי הוא הדבר.
לכן רצוי לאמן את עצמנו לא רק להקשיב בשתי האוזניים אלא להקשיב באוזן השלישית שהיא האוזן האמיתית והנכונה של כל בני האדם.
לפי האימרה " אם חושיה מחודדים"
זו עבודה קשה ולכן צריך אדם להיות קשוב לליבו ואז יוכל לפתור הון בעיות , והפתרון תמיד נמצא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)