בן 4.5 מנסה לבחון גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4.5 מנסה לבחון גבולות
    מירית
    20/12/2009

בני הבכור עובר לאחרונה תקופה סוערת.
    1. בשל היותו ילד רגיש ומיוחד בעל חוש הומור מיוחד הוא נוטה להשתטות פעמים רבות במהלך היום אך לאחרונה אנו עדים ל"התקפי" מרץ רבים - בא לידי ביטוי בשירה בקולי קולות, בקפיצות לכל מקום, לפעמים בעיטות לכל עבר - לא מתוך כוונה להכעיס אלא מתוך צורך להוציא אנרגיה.
    חשוב לציין כי גם בגן הוא מראה קושי בישיבה בשקט בשעת הריכוז אך הגננת מצליחה להתמודד איתו. מצד אחד איני רוצה להגביל אותו ואני רוצה לעזור לו להוציא אנרגיה ומצד שני לעיתים אנו נמצאים במקום סגור ורישמי שבו אין אפשרות להתנהגות כזאת. ולעיתים אף הרעש בלתי נסבל ואיננו יכולים להתעלם ממנו.

2. עברנו בעבר עימו תקופה של עבודה על הצורך סיפוק צרכים מיידי ואכן חל שיפור אך כעת כשאינו מקבל מה שרוצה או שננזף על משהו שעשה - כמו להרביץ לאח שהרגיז אותו הוא פורץ בהתנהגות "אנטי" , ועושה דברים דווקא כדי להכעיס ולא מהסס לקלל אותנו את הוריו ולהרביץ לנו. בעבר הוא לא העיז לעשות זאת וידע כי מדובר במעשה שלא עובר בשתיקה. אנו שמים אותו בעונש עד שנרגע אך הוא מתקשה להירגע וגם כשאנו כועסים הוא מוציא לשון ורואה בזה שעשוע.

מדובר בילד נבון מאוד המבין היטב את מעשיו. אני מרגישה שצורת הטיפול שאנו בוחרים אינה מראה תוצאות. אנחנו מנסים לא להגיב בדרמטיות כדי לא לספק לו את "העניין " שהוא מחפש ומצד שני להגיב באסרטיביות. אני מרגישה כי לעיתים פניה לרגש יעילהיותר מענישה - זאת אומרת לומר לו שנפגעתי מדבריו וכרגע איני מעוניינת להיות לידו וללכת לעיסוקי.

אשמח לעצה מועילה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.5 מנסה לבחון גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4.5

סמדר ריינר
    20/12/2009

שלום מירית,
    אני חושבת שאת מבינה נכון שלבן שלך יש הרבה אנרגיה וזה לא דבר רע. אני באופן אישי לא בעד ענישה, היא באמת לא משיגה את מטרתה ומשפילה את הילד. אני גם לא בעד אמירות כמו : "אני לא יכולה להיות עכשיו לידך" כיוון שהן משדרות לילד דחיה. הייתי אומרת לו- בא לך להוציא מרץ קצת, וזה מצויין, אנחנו צריכים להמתין קצת, עוד מעט נצא החוצה ונוכל קצת להשתולל... כלומר לשדר משהו שמקבל בצורה לגיטימית את המרץ שלו, לתת לו פיתרון חליפי (עוד מעט, או במקום להרביץ לאח שלך בוא נרביץ ביחד לכרית ונוציא מרץ וכו') ולשדר שאת יודעת שהוא יכול קצת להתאפק ולשלוט (כשאת מבקשת שידחה את הצורך שלו בכמה זמן). אם הגננת מצליחה להתמודד איתו הייתי מבקשת ממנה גם טיפים:-)
    פניה לרגש חשוב שתיעשה גם לרגש לו, ולא רק לרגש שלך (אני נפגעתי ממך:-) אלא - מעצבן אותך שאחיך לקח לך או קיבל לפניך, בוא נמצא משהו שאתה יכול לקבל. כלומר משהו שמבין גם את הקושי הריגשי שלו ולא דורש מנו כל הזמן להתאפק, להבליג ולוותר, ושוב מציאת פיתרון חלופי ומתן כלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו