בן 4+ חיזוק בטחון עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4+ חיזוק בטחון עצמי
    לירן
    20/12/2009

בני בן 4 ושלושה חודשים. ילד מאוד חכם, שמח, חברותי. לאחרונה החל במצבים שונים להפחית מהערך העצמי שלו. למשל. אם הוא מצייר ואני אומרת לו שהציור שלו מקסים הוא משיב לי " לא נכון. הציור שלי מכוער". או למשל אם אני כועסת עליו על משהו הוא משיב "אני אשם. אני ילד רע". אם אני אומרת לו שאני אוהבת אותו הוא לפעמים משיב לי "לא נכון את לא אוהבת אותי" או "אני לא חמוד" וכו'. לכל משפט כזה שהוא אומר אני משיבה בפן החיובי. כלומר אם אמר לי שהציור שלו מכוער אני שבה ומדגישה בפניו שהוא מצייר מקסים. או למשל כשאמר לי שהוא אשם והוא ילד רע אמרתי לו- כמובן, שהוא ממש לא ילד רע אלא עשה מעשה שאני כועסת עליו. אם הוא אומר לי שאני לא אוהבת אותו אני כמובן משיבה שאני אוהבת אותו הכי הכי.... וכו' אבל פעמים רבות גם כשאני משיבה לו כך הוא אינו מרפה וממשיך לומר את אותו משפט ולהלקות את עצמו ואינני יודעת איך להמשיך ולהגיב. אחרי שהשבתי לו פעם אחת והוא ממשיך אני מנסה להתעלם כדי שלא להראות לו שאני מתייחסת יותר מדי לנקודות השליליות שלו. אבל זה מטריד אותי. אינני יודעת אם הוא עושה זאת באמת מתוך בטחון עצמי ירוד או כדי לקבל ממני תשומת לב יתרה (יש לו אח קטן בן שנה וחודש). לטעמי אני ממש לא חוסכת ממנו תשומת לב- אני נותנת לו כל הזמן חיזוקים חיוביים, אני מקפידה מדי פעם לבלות עימו לבד, או לאכול עמו לבד ארוחות ערב. כל יום אני קוראת לו סיפור לפני השינה לבד, בלי נוכחות אחיו וכו' כך שאינני חושבת שאני לא מעניקה לו מספיק. מכל מקום כיצד עלי לנהוג כדי לחזק את בטחונו העצמי ולהפסיק עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4+ חיזוק בטחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4

סמדר ריינר
    20/12/2009

שלום לילוש,
    אני קוראת את כל התאור שלך, ולא ברור לי למה הכל את? איפה אבא? יש דברים שקשורים לביטחון עצמי של ילד, שיש אפשרות לקבל אותם מאבא. נשמע שאת מלאת ריגשי אשמה ונורא חושב לך להיות בסדר, וזה יכול קצת להיחוות כחולשה עבור הילד, וקשה לו לשאוב מזה ביטחון עצמי. אני לא חושבת שאמא אמורה לעשות הכל - גם להתייחס לתינוק וגם לטפל לבד בבעיית ביטחון עצמי של הילד. אולי פה הוא זקוק לדמות חזקה שיוכל להזדהות איתה, וזה מה שיחזק את הביטחון העצמי שלו ולא רק לאמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה אבל אשמח לתשובה...

לירן
    21/12/2009

גם אבא נמצא בתמונה והוא, כך לטעמי, לגמרי דמות סמכותית בבית. גם בעלי מתמודד עמו באותן סיטואציות ולרוב אנחנו מגיבים באותן הדרכים. נכון שבעלי נמצא בחלק מהימים בעבודה עד שעה מאוחרת ובמצב זה אני נמצאת עם שני הילדים לבד- אינני רואה משהו חריג בעניין שהרי הרבה מאוד אמהות מתמודדות לבד אחה"צ עם הילדים שכן בעליהן חוזרים מאוחר. בכל מקרה אשמח לתשובה כיצד עלי לנהוג בסיטואציות שתיארתי. גם אתמול הוא שוב פנה אלי מיוזמתו ואמר לי "אמא נכון שאת לא אוהבת אותי" וזאת בערך 5 דקות אחרי שנכנסתי הביתה מהעבודה ומיד ניגשתי אליו (לפני שניגשתי לאחיו הקטן) לחבק אותו ולומר לו שהתגעגעתי והוא החזיר לי באותה מטבע. שוב. כיצד עלי לנהוג כשהוא פונה אלי במשפטים כמו "את לא אוהבת אותי" או "אני מצייר מכוער" וכו'.?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון

סמדר ריינר
    21/12/2009

שלום לילוש,
    לא התכוונתי להאשים אותכם על כך שהאב לא מעורב... פשוט תמהתי על כך שאת מתארת את ההתמודדות כשלך בלבד בלשון אני ולא בלשון אנחנו כפי שקורה הרבה בפורום כשהורים מתארים בעיה.
    אני חושבת שתגובה שלך לרצות את הילד ולגשת אליו מייד היא לא נכונה ויכולה לשדר חולשה. אני מתרשמת מהתאור שלך, ויכול להיות שאני טועה, זו רק השערה, שהילד מפעיל כאן מניפולציה, ואת נמצאת חלק גדול מהזמן במירוץ לדאוג שהוא ירגיש טוב, וככל שאת עושה את זה ככה הוא רק פחות מרוצה. את לא אמורה דבר ראשון שאת באה לרוץ אליו כדי שהוא לא ייפגע. את אמורה לעשות מה שאת חושבת לנכון באותו רגע מתוך כל השיקולים שיש לך. נראה לי שהילד שם לב שזה מאוד מעסיק אותך כשהוא אומר את האמירות האלה והוא חוזר עליהם גם אם הן לא רלוונטיות כדי להמשיך ולהחזיק אותך סביבו.
    לכן נראה לי שצריך לתקופה מסויימת להתעלם מהאמירות האלה, כי כל התייחסות רק מחזקת את זה שהוא יגיד את זה שוב ושוב.
    כמובן שצריך לתת לו התייחסות ותשומת לב, כמו שמגיע לו, אבל להשתדל לתת התייחסויות להתנהגויות אחרות שלו ולא לאמירות האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו