שואלת שוב... גמילה מחיתולים. תודה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב... גמילה מחיתולים. תודה.
    לימור
    21/12/2009

שלום רב,
    אני אמא לילדה בת שנתיים (ולתאומים בני שנה). הילדה נבונה, מבינה הכל ומדברת יפה. ילדה שמחה. ללא בעיה בריאותית.
    בחופש הגדול החלטתי להתחיל לגמול אותה מטיטולים. (ראיתי שהיא "בשלה").
    בתוך שבועיים היא נגמלה ועשתה צרכים בשירותים. כמעט ובלי פיספוסים. בלילה השאתי לה טיטול.
    הילדה נכנסה לגן. עברו 4 חודשים מאז התחלת הגמילה.
    המצב הוא כזה: הילדה מפספסת בגן באופן קבוע: פעמיים-שלוש (רק פיפי), לא מוכנה בכלל לשבת על האסלה בגן. לא מבקשת פיפי. המטפלות אומרות שהיא ממש מפוחדת ומבועתת כשמושיבים אותה. אחרי הגן, בבית- לעיתים מפספסת ולעיתים לא.
    אציין שבשבתות כשהילדה בשליטתי- אינה מפספסת בכלל!!! מבקשת לשירותים.
    קשה לי מאוד עם הסחבת בעיניין הזה. המטפלות הרימו ידיים ולא מבינות איפה הבעיה.
    אני חושבת שכל העיניין הוא בילבול של הילדה-בבית אני שמה דגש על עיניין הגמילה, ובגן-כנראה שלא מספיק. (אני מעודדת ומחזקת עם הפתעות ומדבקות ומילה טובה, לפעמים גם כועסת מאוד-כשאני שואלת אם היא צריכה פיפי והיא מסרבת להתפנות ואז מפספסת).
    המטפלות חושבות שכדאי להחזיר את הטיטול. כמובן שאין מצב שאחזיר, וגם הילדה בטח לא תרצה. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? למה היא לא נגמלת כמו שצריך? למה היא לא מוכנה להתפנות בגן? אני ממש מיואשת וממש משתגעת מהמצב... תודה, לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים

סמדר ריינר
    21/12/2009

שלום לימור,
    תראי, אני לא מכירה אתכם, ויכול להיות שאני לא מדייקת. אבל אם הילדה פוחדת לשבת על האסלה בגן, היא כנראה פוחדת גם בבית. אבל בבית היא מכריחה את עצמה, למרות הפחד, ואני לא בטוחה שזה המהלך הנכון. במובן הזה, יכול להיות שבבית את לוחצת עליה יותר מדי, והעובדה שיש לזה תוצאות לא בהכרח אומרת שהיא בדרך הנכונה. בטח לא אם את כועסת עליה. בסוף כולם נגמלים, אלא אם יש בעיה מיוחדת.
    את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" כדי לקרוא מה מומלץ שם לגבי ילדים שמתקשים להיגמל עקב פחד לשבת על האסלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו