מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 8לולה21/12/2009
הבן שלי הוא בן 8 הייתה לו גמילה ארוכה מאוד והיום הוא פוחד לגשת לשירותים לבד כך שתמיד בורח לו קצת פיפי במכנסיים (ואז יש ריח לא נעים כשעומדים לידו), התחתונים שלו תמיד מלוכלכים בקקי כי הוא מתאפק עד שהוא לא יכול יותר. יש לו גם קשיים בלימודים והוא אובחן כילד בעל הפרעת קשב וריכוז אנחנו דווקא בחרנו ללמד אותו להתארגן וזה מתקדם לא רע אבל מאוד קשה איתו.
בשל הקשיים הללו ואחרים פנינו לפסיכולוגית לפני שנה אבל אין שיפור בנושא הנ"ל בנוסף הוא גם עושה פיפי כמעט כל לילה במיטה בעיקר בימים של לימודים בחופשות הוא פתאום מפסיק.
אני קצת מתוסכלת שגם אחרי כמעט שנה בטיפול הדברים לא ממש משתפרים ושוקלת להפסיק את הטיפול הפסיכולוגי.
איזו עזרה אפשר לתת לילד שפוחד מהשירותים עד כדי כך שאם מאיצים בו לגשת לבד לשירותים הוא יוצא משם בצעקת בהלה ממש!!
האם קיימת דרך נוספת לעזור ל?ו האם זה נכון לגשת איתו לשירותים כל פעם שהוא מבקש?
אני דיי מיואשת מהעובדה שמדובר בילד בן 8 שבורח לו פיפי וכל ההתנהלות שלו מאוד מבולגנת.
אנא חוו את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8
סמדר ריינר21/12/2009שלום לולה,
אני מבינה שאתם מאוד מיואשים ועייפים. אני פשוט חוששת שזה לא אחראי ולא יהיה מקצועי מצידי להתערב בטיפול של איש מקצוע אחר כשאני לא מכירה את כל הפרטים. אני חושבת שאם אתם לא מרוצים מהטיפול אתם צריכים לדבר על כך עם הפסיכולוגית ולשמוע ממנה מה ההסבר שלה לזה. איך היא למשל מבינה מאיפה באים הפחדים האלה של הילד? האם היא חושבת שאתם צריכים להמשיך ללכת איתו לשירותים? איזה הנחיות אחרות היא נתנה לכם בבית לגבי נושא ההרטבה וההתלכלכות שלו? איזה מענה היא נותנת לחרדות שלו?
באופן כללי נהוג להמליץ בבעיות מהסוג הזה על טיפול ממוקד קצר מועד קוגניטיבי התנהגותי. בטיפול הזה ההורים לא אמורים להעיר ולהתעסק בצרכים של הילד, ואם הוא אמור לנקות אחרי עצמו וגם מלמדים אותו לזהות מתי יש לו ולשבת בשירותים לפני שזה יוצא, גם אם צריך להחליט בהתחלה באופן מלאכותי לשבת שם בלי שזה יוצא.
כל זה לא נראה לי מתאים למקרה שלכם, שזה לא מקרה התאפקות רגיל, אלא עקב "חרדת אסלה", שזה מאוד נדיר בגיל הזה.
לכן אני חושבת שהטיפול בבן שלכם הוא יותר מורכב ואולי לכן הוא לוקח יותר זמן. להפסיק את הטיפול זה בטח לא נכון, כי בלי טיפול בודאי שהבעיה לא תיפתר.
קיימת האפשרות שדרך הפחדים שלו הוא מקבל התייחסות ולוקח מקום בבית, ואם זה אכן כך, אז דווקא כן נכון להתעלם, ונכון לא לשתף פעולה ולא ללכת איתו לשירותים, עם המחיר שבמשך תקופה הוא ימשיך ללכלך. הייתי מציעה לכם לשוחח על האפשרות הזו עם הפסיכולוגית שלכם ולראות מה היא אומרת על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)