מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד "חנון"רונית22/12/2009
שלום,
ילדי בן 3, ילד שקט מאוד, עדין וביישן, מאז ומתמיד (ברגע שהחל לדבר) תמיד היה מספר בגן שהרביצו לו, נשכו אותו וכד' (גם ראיתי בזמו אמת את התנהגותו וגם ראיתי סימנים)
הגעתי למצב שבו אני אומרת לו להחזיר למי שעושה לו "א נעים" ולא ישר להתחיל לבכות ולא לעשות כלום - כי זה מה שהוא עושה ...,
בשיחה עם הגננות השונות על הנושא (במסגרת גן מגיל 5 חד') היא מפרידה בינהם- אבל זה אחרי שהילד כבר חטף מכות....
אפילו בגן שעשועים משחק יפה , משתולל- רץ קופץ , עד שמגיע ילד אחר לאותו המתקן ובאותו הרגע הוא רוצה ללכת הביתה.
איך גורמים לילד להגן על עצמו , ולא לפחד, כפי ששמתי לב הילדים מנצלים את החולשה של הילד ה"חלש" יש לציין שהינו נמוך ורזה מכפי גילו.
תודה,
אמא מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד "חנון"
סמדר ריינר22/12/2009שלום רונית,
כדאי לשחק עם הילד בבית, לעסוק איתו בפעילות גופנית, לחזק אותו מילולית לגבי היכולות הגופניות שלו ולעזור לו לפתח אותם, ובמקביל להזמין כל פעם ילד אחד הבייתה אליכם לטריטוריה ולעזור לו להתרגל קודם כל במוקם שמוכר לו לילד אחד לחוד כל פעם, ולאט לאט ללמוד איך משחקים, איך ממתינים בסבלנות לתור, איך משתפים וכו'. כי יכול להיות להיות שמרוב חרדה ממכות הילד לא מפתח מיומנות חברתית ולא לומד איך נהנים עם ילד אחר ומה עושים עם ילידם חוץ מלבכות או לפחד מהם. אחר כך באופן הדרגתי להגדיל את האתגר - לפגוש את הילד בטריטוריה אחרת, להזמין שני ילדים וכו', עד שיתגבר על הפחד וירכוש את המיומנות החברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומנויות חברתיות
רונית23/12/2009תודה סמדר על תשובתך.
כיוון שאני מכירה את ילדי אני אכן דואגת שיגיעו אליו חברים, ידוע לי שמיומנוייות חברתיות הינם נרכשות, גם בבית וגם בגן הוא משחק ממש יפה עם החברים לדוגמא אתמול חבר מהגן רצה את המשחק שהוא שיחק בו ואז הוא מתנגד לחטיפה של המשחק ואז אותו הילד נותן לו כאפה ודוחף אותו ובני מתחיל לבכות ללא כל נסיון להגן על עצמו ולכן אני חסרת אונים שכל פעם הוא ה"חלש"
בתודה מראש,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד "חנון"
סמדר ריינר23/12/2009שלום רונית,
תראי, ילדים בגיל הזה מתנהגים ככה. זה עוד קצת מוקדם לאבחן את הילד כחנון. צריך להכיל אותו, למלל עבורו מה הוא מרגיש ואז להציע לו דרכים אלטרנטיביות - מה עוד אפשר לעשות חוץ מלבכות - להגיד לגננת, להתעקש, לבקש שוב, לקחת משחק אחר במקום וכו'.
צריך להבין שזה לוקח זמן עד שילד מפנים התנהגויות חדשות ויקח לו זמן עד שיעבור מבכי לתגובה אחרת. קודם הוא בפעם הבאה הבכי יתקצר והוא יתעשת יות רמהר ובפעם אחרת ל איבכה בכלל ויגיב יותר מהר.
צריך כאן הרבה סבלנות ועיקביות בהנחיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית23/12/2009עזרת לי מאוד
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור.
סמדר ריינר23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)