ילד ביישן,מופנם וחסר ביטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד ביישן,מופנם וחסר ביטחון
    ליאורה
    22/12/2009

שלום לך,

יש לי ילד בן 8.5 בכיתה ג'.

אתמול ביום הורים המורה שלו אמרה לי שהוא ממעט להשתתף בכיתה, מאוד שקט, ביישן ומופנם

למרות שהציונים שלו נעים בין כ.טוב מאוד לטוב מאוד בכל המקצועות הוא לא מתערה בכיתה.

היא אמרה שהיא דווקא פונה אליו הרבה והוא תמיד עונה לה תשובות נכונות (בא להראות שהוא מקשיב ומבין בכיתה הכל) אבל בקול מאוד חלוש שבקושי אפשר לשמוע. גם מבחינה חברתית זה אותו הדבר למרות שיש לו כמה חברים בכיתה הוא לא ממש פתוח חברתית עם כולם.

יש לו מידיי פעם גם טיקים שמתבטאים במצמוץ עיניים כשדוחקים אותו לפינה או כשאני כועסת עליו או כשהוא שמע מה המורה אמרה אתמול...

הוא עבר המון שינויים ב-3 שנים האחרונות. לפני שנה וחצי, כשעברנו דירה ומקום הטיקים שלו התבטאו בכחכוך בגרון שנמשך במשך כל היום ואחרי תקופה זה עבר לו לבד.

אני רוצה לדעת מה ניתן לעשות כדי להתגבר על הבעיה הזו כדי שבהמשך זה לא יתעצם אצלו. אני רוצה לטפל בבעיה כל עוד היא קטנה והוא רק בכיתה ג'.

מה ניתן לעשות? למי ליפנות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים

סמדר ריינר
    22/12/2009

שלום ליאורה,
    את מקשרת את בעיית היטחון לנושא הטיקים, אז אולי כדאי להתחיל מזה. אם אתם גרים במרכז אתם יכולים לפנות למרפאת טורט בשניידר כדי לבדוק האם זו הבעיה, במידה וכן שם תוכלו לקבל טיפול מצויין, במידה ולא, לפחות שללתם את זה, ותוכלו אולי לקבל שם הכוונה לאן לפנות הלאה.
    במידה ואינכם גרים במרכז, תנסו לבדוק אצל הרופא המטפל מה האופציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו