מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשיקותדניאלה22/12/2009
שלום,
בתי בת החמש בגן חובה, ילדה חכמה מאד חברותית ורגישה.
בזמן האחרון, שמעתי מס' פעמים גם מאימהות וגם מבתי שהיא מנשקת בנים בגן.
היא מאד מתעניינת בנשיקות ואף שאלה אותי אם אני אוהבת להתנשק ? עניתי שזה נחמד כאשר אוהבים מישהו ולא כל אחד. חשוב לציין שהבית שלנו מאד חם ופיזי אנו מנשקים הרבה את הילדים וגם אני ובן זוגי לא מסתירים את גלויי החיבה ביננו (לא באופן שהוא בוטה וחריג כמובן).
שאלתי היא:
1.האם זה טבעי?
2.איך להתמודד עם העיניין?
3.איך לנווט אותה באופן כללי לשמור על עצמה?
אני חוששת שהיא מצאה דרך להתחבב על הבנים בצורה הזו, אני שמה לב שבזמן הארון היא מעדיפה משחק עם בנים מהגן.
אשמח לעצתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקות
סמדר ריינר22/12/2009שלום דניאלה,
זה טבעי שילדים מגלים סקרנות לנושאים כאלה. כדאי וחשוב להסביר לה שלהתנשק זה לא עם כל אחד, אלא רק עם אנשים שקרובים אלינו, משפחה וכו'. צריך להסביר לה גם על המסגרת המתאימה למעשים וגם הסבר כללי על כך שהגוף שלה הוא שלה ושלאיש אין רשות לגעת בו ללא רצונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתי לפורום כדי לשאול
מיכל22/12/2009את אותה השאלה. לבתי בת 5 יש חבר בגן. היא מספרת שהם משחקים ביחד ושהוא נישק אותה בפנים, מצביעה על לחיים ואף. אבקשך לפרט את תשובתך בעניין איך להסביר. כי כבר אמרתי לה שמתנשקים עם אנשים קרובים, שאותם אוהבים כמו משפחה. והיא ענתה שהיא אוהבת אותו והוא חבר לכן הוא קרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקות ב'
סמדר ריינר22/12/2009שלום מיכל,
נשמע לי שהנשיקות של ביתך עם אותו ילד הם חלק ממשחק הדדי, טבעי בין ילדים, לא הייתי מתרגשת. מותר לילדים להיות סקרנים במידה מסויימת ולשחק עם בני גילם , בתנאי שזה מרצון ובהסכמה הדדית. צריך לשים לב שזה מובחן - כלומר לא עם כולם ולא כל הזמן ולא עובר גבולות מאוד ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)