משחק לא יפה אחר הצהריים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחק לא יפה אחר הצהריים
    דרורית
    22/12/2009

יש לי שאלה על בעיה חברתית שאני שמה לב שהולכת ומתגבשת. (מצטערת על ההאורך...)
    בני בן השלוש וחצי התחיל השנה גן מועצה למרות שכמות הילדים היא לא גדולה משמעותית ממה שהיה רגיל בגן הקודם כנראה משהו בציפייה מהם בגן ומהשינוי ביחס אליהם (קצת פחות חם ויותר בוגר וקונקרטי) גורם לו לא להסתדר כל כך. הוא תמיד היה הילד הביישן והשקט, וכעת כמעט כל יום מספרים לי שהוא הרביץ, שהוא נשך צבט ופעולות אלימות שונות ומגוונות. הוא מציק לילדים.
    חשוב לציין 2 דברים שאולי משפיעים גם הם: נולד לו אח חדש לפני 5 חודשים (שהוא מקבל יפה מאד ומשחק איתו ועוזר לי בבית וכדומה)
    והשניה, אנחנו תמיד אמרנו לו בגלל שהוא נראה לנו כזה חלשלוש בגן הקודם שאם מרביצים לו מותר לו להחזיר. (הוא לקח את זה קצת רחוק מדי...)
    כמו כן, חשוב לציין שאני מקפידה להפגיש אותו 2-3 פעמים בשבוע עם ילדים מהגן לבקשתו והם תמיד שמחים להיפגש, אך הרבה פעמים אני רואה ומבינה את מה שאומרים לי מהגן שהוא מציק לילדים, הוא אוהב להחליט ושלוט במה שעושים, לא תמיד משתף פעולה וגורם לילד האחר לרצות ללכת הביתה.
    הוא לא נוקט באלימות בבית אלא פשוט מתנהג באופן מאד לא חברי.
    יש לי 2 שאלות: יכול להיות שעשינו טעות, מה לדעתכן כדאי לעשות על מנת למנוע את התפרצויות האלימות האלה בגן?
    ושאלה שניה כיצד ניתן לגרום לו לשחק יפה יותר עם חבריו אחה"צ? אני מסבירה לו שאם לא ישחק יפה ולא ישתף במשחקים שלו חברים הם לא ירצו לשחק איתו, לא ירצו להיות חברים שלו וכדומה.
    נותנת לו דוגמאות על עצמנו שגם לנו יש חברים ואיך צריך לנהוג איתם וכדומה.
    אני לא יודעת מה עוד לעשות, אשמח לשמוע עצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחק לא יפה אחר הצהריים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק לא יפה

סמדר ריינר
    22/12/2009

שלום דרורית,
    יכול להיות שמה שצריך לעשות זה ללמד אותו מיומנויות. כשאתם אומרים "לשחק יפה" זה כללי. כדאי לשחק איתו בבית, ולעזור לו על ידי מתן כלים, לבחור התנהגויות אחריות כשהוא מתוסכל - למשל אם הו אלא מקבל מיד מה שהוא רוצה י שמספר אפשרויות חוץ מלהרביץ - לבקש, לבקש שוב, לקחת בינתיים משהו אחר, להמתין ולקבל את מה שרצה יותר מאוחר וכו'. כרגע הוא מכיר רק שתי אפשרויות - או להיות חלשלוש או להרביץ, כדאי ללמד אותו בצורה יותר מפורטת על כמה אפשרויות שיש באמצע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו