מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחק לא יפה אחר הצהרייםדרורית22/12/2009
יש לי שאלה על בעיה חברתית שאני שמה לב שהולכת ומתגבשת. (מצטערת על ההאורך...)
בני בן השלוש וחצי התחיל השנה גן מועצה למרות שכמות הילדים היא לא גדולה משמעותית ממה שהיה רגיל בגן הקודם כנראה משהו בציפייה מהם בגן ומהשינוי ביחס אליהם (קצת פחות חם ויותר בוגר וקונקרטי) גורם לו לא להסתדר כל כך. הוא תמיד היה הילד הביישן והשקט, וכעת כמעט כל יום מספרים לי שהוא הרביץ, שהוא נשך צבט ופעולות אלימות שונות ומגוונות. הוא מציק לילדים.
חשוב לציין 2 דברים שאולי משפיעים גם הם: נולד לו אח חדש לפני 5 חודשים (שהוא מקבל יפה מאד ומשחק איתו ועוזר לי בבית וכדומה)
והשניה, אנחנו תמיד אמרנו לו בגלל שהוא נראה לנו כזה חלשלוש בגן הקודם שאם מרביצים לו מותר לו להחזיר. (הוא לקח את זה קצת רחוק מדי...)
כמו כן, חשוב לציין שאני מקפידה להפגיש אותו 2-3 פעמים בשבוע עם ילדים מהגן לבקשתו והם תמיד שמחים להיפגש, אך הרבה פעמים אני רואה ומבינה את מה שאומרים לי מהגן שהוא מציק לילדים, הוא אוהב להחליט ושלוט במה שעושים, לא תמיד משתף פעולה וגורם לילד האחר לרצות ללכת הביתה.
הוא לא נוקט באלימות בבית אלא פשוט מתנהג באופן מאד לא חברי.
יש לי 2 שאלות: יכול להיות שעשינו טעות, מה לדעתכן כדאי לעשות על מנת למנוע את התפרצויות האלימות האלה בגן?
ושאלה שניה כיצד ניתן לגרום לו לשחק יפה יותר עם חבריו אחה"צ? אני מסבירה לו שאם לא ישחק יפה ולא ישתף במשחקים שלו חברים הם לא ירצו לשחק איתו, לא ירצו להיות חברים שלו וכדומה.
נותנת לו דוגמאות על עצמנו שגם לנו יש חברים ואיך צריך לנהוג איתם וכדומה.
אני לא יודעת מה עוד לעשות, אשמח לשמוע עצות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק לא יפה
סמדר ריינר22/12/2009שלום דרורית,
יכול להיות שמה שצריך לעשות זה ללמד אותו מיומנויות. כשאתם אומרים "לשחק יפה" זה כללי. כדאי לשחק איתו בבית, ולעזור לו על ידי מתן כלים, לבחור התנהגויות אחריות כשהוא מתוסכל - למשל אם הו אלא מקבל מיד מה שהוא רוצה י שמספר אפשרויות חוץ מלהרביץ - לבקש, לבקש שוב, לקחת בינתיים משהו אחר, להמתין ולקבל את מה שרצה יותר מאוחר וכו'. כרגע הוא מכיר רק שתי אפשרויות - או להיות חלשלוש או להרביץ, כדאי ללמד אותו בצורה יותר מפורטת על כמה אפשרויות שיש באמצע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)