מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה צועקתאמא דואגת23/12/2009
שלום רב,
אני אמא לילדה בת.7 וילד בן 2.5. בתקופה האחרונה כמס' חודשים הילדה מתנהגת בצורה
מאוד בוטה, צעקנית, חוצפנית לא מקשיבה אפילו עונה לי בגסות.. ומתנהגת "כמורדת".
אני מנסה להבין ממה זה נובע למרות שאין לי ידע מקצועי בתחום, אבל אני משייכת את זה אולי,
לכך שהתחלנו בהמלצת המורה ללכת לשיעורי למידה נכונה בקריאה...משהו שמפריע לה להיות "פחות" טובה מהחברות שלה..
הסברתי לה שהיא מקבלת עזרה כרגע ושזה לא בושה ובעזרת זה היא תצליח להתגבר על בעית הקריאה הרצופה שלה. אני עדין לא בטוחה שזה הגורם....
אני כל הזמן שואלת אותה למה היא מתנהגת כך, אך היא לא רואה את ה"רע" בדבר.
אני חייבת לציין שהיא ילדה מקסימה ואוהבת גם בבית וגם בבי"ס ואנו לא מחסירים ממנה דבר!.
יתכן ואחיה הקטן "מקבל" קצת יותר תשומת לב בהיותו קטן, אך אנו מנסים תמיד לצמצם פערים...
אבקש את דעתכם המקצועית בעניין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה צועקת
ליאת גרוס24/12/2009שלום לאם המודאגת
לא נראה לי שההליכה לשיעורי קריאה היא הבעיה אך ייתכן כי הקושי בקריאה שהוביל את המורה להמליץ על פנייה כזו הוא אחד הגורמים לתסכול ולכעסים שבאים אחריו. מה עובר עליה בבית הספר? האם קשה לה? האם היא באמת פחות מצליחה מאחרים ? שווה לבדוק.
מעבר לכך, הילדה לא חייבת להבין מה רע בהתנהגותה. היא חייבת להבין שהתנהגות זו אסורה. סימן קריאה. אל תתני לה להתחצף כלפייך או לנהוג בגסות או זלזול. זה הזמן להצבת גבולות ברורה מאד לצד התקרבות וזמן איכות משותף כאשר מתנהגת בכבוד.
פני לך זמן לבלות איתה ולשוחח, אולי כך תלמדי יותר על מה שעובר עליה. אך זיכרי. תפקידך להציב לה קוים אדומים. היא זקוקה להם וגם את.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)