מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקרים ובניית יחסי אמון- בן 4+לירן23/12/2009
בני בן 4 ושלושה חודשים. לאחרונה מצאתי אותו בכמה וכמה סיטואציות משקל לי. למשל- אתמול באתי לקחת אותו מהגן והוא לקח עמו קופסא. כששאלתי אותו של מי הקופסא הוא אמר שלי. שאלתי אותו: אתה בטוח? הוא ענה שכן. מיד ניגשה ילדה אחרת ואמרה שהקופסא שייכת לילדה אחרת. כשעימתתי אותו עם בעלת הקופסא שאישרה שהקופסא שלה. הוא אמר: נכון. אבל עמית (אחיו, בני הקטן) אמר לי לקחת אותה. כעסתי עליו מאוד ואמרתי לו שאסור לשקר.... במקרים נוספים מצאתי אותו משקר ומטיל אחריות בחלק מהמקרים על אחיו הקטן. שאלתי- כיצד מחנכים באופן כללי ילד בגיל זה להיות דובר אמת ולא לשקר? וכיצד מתמודדים עם מצב ש"תפסתי" ילד בשקר? מה עלי לעשות בסיטואציה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים ובניית יחסי אמון
סמדר ריינר23/12/2009שלום לילוש,
ילד בגיל של בנך הוא קצת קטן מדי בשביל להבין עד הסוף את המשמעות של שקר. הוא משתמש בשקר כי אין לו עדיין כלים משוכללים יותר להתמודד עם תסכולים. צריך להסביר, רצוי בלי כעס, שהשקר הוא לא דרך טובה, ושיש עוד דרכים לקבל דברים שהוא רוצה, ואם בכל זאת הוא לא מקבל, יש דרכים להתמודד, כמו לקבל משהו אחר במקום, להמתין עד שיהיה יותר מאוחר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)