פחדים אצל ילד בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילד בן 7
    רוית
    24/12/2009

שלום ,
    לי יש בת בת 10 ובן בן 7 ובקרוב מאוד עומדת ללדת בן נוסף .
    ביתי מטופלת אצל פסיכוטרפיסטית בשל בעיות חרדה שנוצרו בשנה האחרונה , ואני מאוד מרוצה כי חל שיפור ניכר והחרדות הולכות ופוחתות . הכוונה בחרדות זה לכל מיני מחשבות שעוברות לה בראש
    כגון :" אם אני אסרב לחברה למפגש למשל האם היא תכעס עליי ?" וכ'

אני פונה בגלל בעיה דומה לאחרונה עם בני דווקא , גם הוא התחיל לומר לי "אמא אני מפחד מהמחשבות שיש לי בראש , למשל הוא מדמיין שיש חיידקים בכל מקום , ושאולי הוא ימות משפעת החזירים ועוד כל מיני נושאים שמטרידים לו את הראש.

אני מאוד חרדה למצבו עד כדי כך שאני לא ישנה ולא אוכלת ולוקחת את זה ממש קשה ....
    האם יכול להיות מצב שהוא מחקה את אחותו כי היא זוכה להמון תשומת לב והקשבה (וזה גם מה שעזר לה להתגבר בסה"כ) ? יכול להיות מצב שילד בן 7 בכיתה א' יהיה עד כדי כך חכם שיוכל לחכות אותה ? דרך אגב בעלי טוען שזה המצב .

האם נושא חרדות ופחדים הוא משהו גנטי ????

איך לנהוג ? להתעלם ממנו כדי לא ל"נפח" את הנושא ?

בבקשה אני ממש זקוקה לעזרתכם , אני ממש חייבת רגיעה בבית לפני הלידה .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילד בן 7

סמדר ריינר
    24/12/2009

שלום רוית,
    יכול להיות שהבן שלך מחקה במידה מסויימת את אחותו, אבל אם הבנתי נכון, המחשבות שהוא מתאר הן מחשבות אחרות, כך שקיים סיכוי שהוא בכל זאת חרד בזכות עצמו. אכן יש לפעמים מרכיב גנטי ברמות החרדה המולדות אצל כל אדם.
    בעמודת "שאלות נפוצות" יש תשובה שמתייחסת להתמודדות עם פחדים אצל ילדים, נסו להתחיל משם ולראות אם זה עוזר לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו