מות סבתא רבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מות סבתא רבתא
    נעה
    24/12/2009

שלום,

ביתי בת 2.8 חוד', ולפני חודשיים סבתי נפטרה, ולא סיפרנו לה דבר על כך, רק שסבתא נסעה למקום רחוק.
    בחרנו לא לספר לה יותר מכך כי באותו יום בדיוק גם נולד לה אח קטן, ואני נעדרתי מהבית לתקופה די ארוכה. (כשבוע וחצי) ולא רצינו להעמיס עליה עוד התמודדות.

אבל אני לא רוצה להשאיר את העניין הזה פתוח, וכן רוצה לספר לה אבל לא יודעת איך. מה אומרים? היא לא הייתה מאד קשורה אליה, אבל הכירה אותה היטב וחיבבה אותה, ביקרה אותה הרבה (היא התגוררה בסמוך להוריי).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מות סבתא רבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מות סבתא

סמדר ריינר
    24/12/2009

שלום נעה,
    אני לא יודעת מה רמת ההבנה של בתך. בעיקרון לילדים בגילה אין תמיד את היכולת להבין ריגשית את המשמעות של מוות (גם אם הם מאוד חכמים זה לא בכרח קשור, זה קשור לבשלות ריגשית שקורית בדרך כלל בסביבות גיל 5). את יכולה להסביר לה שסבתא הייתה המבוגרת ועייפה והיא הלכה למקום שנחים בו ואי אפשר לבקר אותה שם כי רק אנשים מבוגרים שנחים יכולים לבוא לשם. והיא תישאר לנוח שם ולא תחזור. את יכולה לספר לה, לפי האמונה שלך - שהיא הלכה לשמים והיא רואה אותנו משם, או עלתה לגן עדן, אפשר להכין לה ציור, ואז לראות אם יש לה שאלות ולענות תשובות אמיתיות ברמה שהיא יכולה להבין כמובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו