איך מפצלים תשומת לב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מפצלים תשומת לב?
    אסנת
    26/12/2009

שלום רב

אני אמא ל-2 בנות. האחת בת 4 וחצי והשניה שנתיים. הן מאוד מקנאות אחת בשניה , ומתחרות כל הזמן על תשומת הלב שלי. כך שבמקום לשחק ולהעסיק את עצמן הן רבות, נתלות עליי, או שהן נוגעות בכל דבר בבית שהוא לא משחק של ילדים ועושות בלגן.
    ההיתלות הזו מאוד מכבידה עליי נפשית וגורמת לי לעצבנות ולכעס תמידי עליהן.
    בנוסף, הגננת של בת ה-4 וחצי אמרה לי כי הילדה לא משתלבת בגן מבחינה חברתית. כלומר קשה לה ליצור חברויות, להצטרף לקבוצה וכל הזמן צריך ל"שדך" אותה. זו שנה ראשונה שלה בגן עיריה , לפי כן היתה במסגרת פרטית וממשיכה בצהרון פרטי. שם לא נתקלתי בבעיה הזו.
    הגננת ייעצה להזמין לה הרבה חברות מהגן הביתה ולשבת אתן לשחק.
    איך עושים את זה כשקהטנה לא מאפשרת ?

תודה
    אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מפצלים תשומת לב?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מפצלים תשומת לב

סמדר ריינר
    26/12/2009

שלום אסנת,
    את צודקת, זה קשה מאוד לאדם אחד להיות כל השבוע לבד עם שני ילדים ברצף המון שעות. אני לא יודעת מה האפשרות שלך לקבל עזרה לפחות לחלק מהזמן, אם האבא של הבנות יכול לחזור מוקדם לפעמים, אמא או אחות או חמות או לפעמים אפילו לקחת בייבי סיטר גם כשאת בבית, ותתחלפו ביניכן מי נמצא עם מי.
    מעבר לענין העזרה, לגבי הזמנת ילדות הבייתה והקטנה לא מאפשרת, השאלה הזו לא מספיק ברורה לי. מה זאת אומרת לא מאפשרת? ילדות בנות 4 יכולות לשחק חלק מהזמן לבד, ואת תהיי אם הקטנה בזמן הזה, מה בדיוק הקטנה אמורה לאפשר ולמה אי אפשר לשים לה גבולות בעניין הזה? כאן אולי את צריכה עזרה ביצירת סמכות הורית, שאולי גם תעזור לך בעניין פיצול תשומת הלב. אולי יש לך תחושה שאת כל הזמן צריכה לרצות את הבנות שלך, והן צריכות להיות מרוצות ואז נהיית מותשת ממשימה בלתי אפשרית. הן חייבות ללמוד שאי אפשר לקבל הכל ומייד, בודאי שהילדה הגדולה יותר יכולה להתחיל להפנים את זה, וזה אומר שאת צריכה ללמוד להגיד לא בלי ריגשי אשמה.
    אם את לא מצליחה לבד, כדאי שתפני להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו