בן 3.5 בודק גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3.5 בודק גבולות
    גלית
    27/12/2009

בני בן 3.5 חכם מאוד ולכן גם שיטות בדיקת הגבולות שלו הינן מאוד מתוחכמות.
    לבני אין נטיה להיקשר לדבר מלבד המוצץ שלו ולכן כשאני רוצה "לאיים" שאם לא תעשה... לא תקבל... זה לא ממש עובד והוא מוכן לוותר על כל דבר ולכן אין לי את הכלים להציב בפניו גבולות.
    הוא כל הזמן מרביץ לי ולאביו ואחיו בן השנה ועשרה חודשים, זורק דברים, מקלל וגם בגן התנהגותו דומה, למרות שהגננת מאוד מנסה לשים גבולות ברורים- אך שום דבר לא עובד.
    לאחר שמרביץ, אני תופסת אותו ואומרת שבבית הזה לא מרביצים ושמה אותו בחדרו, אך הוא יוצא מהחדר או זורק בתוך החדר דברים ואפילו עלי.
    אני עובדת עצות ואיני יודעת כיצד לפעול.
    במצבים של איבוד שליטה אני אף מאיימת במוצץ, אך בגלל שאני מעוניינת להיפטר ממנו, אני לא רוצה להשתמש במוצץ ככלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5 בודק גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שלוש וחצי מגזים

ליאת גרוס
    27/12/2009

שלום גלית. ילד בן 3.5 שמרביץ להוריו, לא מקשיב להם כלל, ממרה את פיהם, וזורק חפצים בבית זה ממש ממש מוגזם ולא תקין. הבסיס להצבת גבולות אינה איומים אלא סמכות הורית. משהו בסיסי בתפיסת התפקיד ההורי צריך להשתנות. המשך המצב הנוכחי יפגע בו ובכם ככל שיגדל. אני מאמינה כי שינוי של הילד יבוא בעקבות שינוי שלכם. אין לי מתכון של כמה שורות שיפתור את הכל. אין מצב שילד יזרוק חפצים על אמא !!! ומה יקרה שיהיה בן 10 ? אני ממליצה מאד על פנייה דחופה למספר פגישות של הדרכה הורים ע"י איש מקצוע בתחום. אל תהססי. פני
    בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות וסמכות הורית

נעמה סבג שמש
    27/12/2009

גלית שלום,

בנך חכם ופיקח מאד ועל כן ניתן ללמדו גבולות מהם.

הוא רואה את חוסר האונים שלכם מולו ולכן מנצל זאת.

אם הוא יוצא מהחדר, אתם מיד מחזירים אותו שוב, גם במחיר של החזקת הידית על מנת שלא לאפשר לו לצאת.
    כל חפץ שהוא זורק יילקח ממנו. שימי אותוו במקום בולט, כדי שיראה אותו אבל יידע שאסור לו.

למרות שאינו רכושני ניתן להבהיר לו שלא הולכים היום לג'ימבורי או לגן המשחקים כי...
    את עכשיו לא משחקת איתו כי...
    הוא צריך לדעת שיש לו מה להפסיד.

את מתארת מצב חמור כיוון שהוא מרשה לעצמו להכות אתכם.
    בגן הגבולות ברורים, אך כל עוד בבית אין זה כך, זה ישפיע גם על התנהלותו בגן.

כדאי לפנות להדרכת הורים.
    את מוזמנת לקרוא באתר זו או באתר שלי מאמרים בנושא גבולות וסמכות הורית.
    המצב בר שינוי אך מחייב טיפול מיידי.

בהצלחה!
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו