מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתמודדים במקרה של גירושיןמיטל27/12/2009
שלום,
יש לי שני ילדים הגדול בן שלוש והקטן בן שנה ו 7 ח'.
הגרוש שלי ואני נפרדנו לפני כ 4 חודשים ולפני שבועיים התגרשנו.
אנחנו ביחסים טובים מאוד ולא ממש גרושים נורמטיבים.
הוא מגיע כל יום לראות את הילדים, בימי שבת אנחנו מטיילים יחד.
הסברתי לילדים שאבא לא גר איתנו יותר לקחתי אותם לראות את הבית החדש שלו אבל אני לא ממש יכולה לדעת אם הם מבינים את המשמעות.
חשוב לציין שהחלטנו בשנים הקרובות שהילדים לא ילונו אצלו.
האם זה טוב או לא שהוא מגיע כל יום לראות הילדים?
האם זה נכון שאנחנו מטיילים יחד?
נתתי לו את האפשרות בהמשך פעם בחודש לבוא לישון אצלנו בגלל הסיבה שהם לא ישנים אצלו.
האם זה נכון לעשות את זה?
עזרה דחוף
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין
סמדר ריינר27/12/2009שלום מיטל,
אני מבינה שאת שואלת כי את בעצמך מרגישה לא נוח עם הסידור הזה. אכן יש משהו מבלבל בכך שאתם מטיילים יחד או שהוא בא ללון אצלכם. אבל נראה לי שהעניין הוא ביניכם ולא רק מה המסר לילדים. כלומר גם אתם עדיין מבולבלים ומתקשים ליישם את הפרידה, או שאת מרגישה שאת רוצה יותר ליישם את הפרידה אבל לא נוח להגיד לו כי כאילו זה לא לטובת הילדים.
נראה לי שכדאי לעזוב את עניין הילדים ולחשוב קודם כל מה אתם רוצים, כי זה לא נשמע ששניכם השלמתם עם הפרידה, ואולי גם יש לכם ריגשי אשמה כלפי הילדים ואתם ממשיכים להתנהל באופן חלקי כאילו המשפחה עוד לא התפרקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושין
מיטל28/12/2009תודה על תגובתך....
כל מה שאמרת נכון!
הפרידה שלנו היא לא קלה אבל אם אני חושבת על עצמי אני יודעת שזה הדבר הנכון.
לכן אני רוצה לשים אותי רגע בצד.
אני מנסה לחשוב על כולם וגם עלי.
א.כואב לי מאוד למנוע ממנו לראות את הילדים
ב. כן יש לי מצפון בגלל שהילדים צריכים להתמודד היום עם אבא שהוא לא בבית.
ג. גם לי מאוד נוח שהוא מגיע לעזור עם הילדים כי מדובר בשני ילדים קטנים וזה לא קל.
אני מנסה למזער את הפגיעה בהם אני לא רוצה שהם התמודדו עם הכאב של אבא לא בבית כי אני יודעת שזה חסר להם.
השאלה מה עדיף?
ימים קבועים שאבא מגיע ואז לתת להם להתמודד עם מה שיש להם בלב או
לתת להם לגדול למציאות שאבא לא גר איתנו אבל עדיין אנחנו חברים מאוד טובים ואבא בא לראות אותם מתי שהם רוצים.
אני ממש לא יודעת מה לעשות מה נכון??
הלב שלי אומר להמשיך את מה שאני עושה היום כי נורא קשה לי להבין מה הם מרגישים ואולי ביום שהם יתחילו לשאול אז להסביר, אבל אני גם מרגישה שאם אני ממשיכה בדרך הזו אני יכולה לבלבל אותם.
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושין
סמדר ריינר28/12/2009שלום מיטל,
יכול שהמצב הנוכחי מתאים לכרגע, אבל בהמשך, אולי תרצי בן זוג או כל מיני דברים אחרים יפריעו לך הרי לא סתם התגרשת, ויהיה מאוד קשה לקבל אותם כי כבר כולם התרגלו שלא ממש התגרשתם. אני מבינה שיש לך גם ריגשי אשמה, ואת רואה את הדברים קצת קיצוני - את משתמשת במושג "למנוע ממנו לראות את הילדים" - את לא מונעת ממנו לראות אותם, אלא יש מגבלות. הוא יכול לראות אותם מחוץ לבית, ולישון אצלך זה גם מסר מבלבל עבורו. זה מין נסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, וזה דבר שרק יגיביר את הכעס מאוחר יותר, כשכן יהיה לך בן זוג או שלא תרצי שהו איתערב לך בחיים כשהוא בא הבייתה או יחליט דברים בבית כאילו אתם עדיין נשואים.
לכן, ההפרדה שאת מנסה לעשות - לעזוב אותך בצד כמו שציינת ולראות את טובת הילדים - היא לא לגמרי עובדת, כי הנה כל עוד את לא השלמת עם האשמה ועם קשיי הפרידה - זה גם לא מאפשר לאף אחד אחר להשלים.
לכן אני ממליצה לך שוב, לפנות לגורם מקצועי שיעזור לך צלעבד את הפרידה בעצמך ואחר כך הכל יההי הרבה יותר ברור לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)