צרכים במכנסיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צרכים במכנסיים
    אור
    27/12/2009

שלום רב...
    אני רכזת הדרכה במועדונית ויש אצלנו ילד מקסים בן 6 בכיתה א' שעושה א ת צרכיו באופן כמעט קבוע במכנסיים. גם אם לא, אז תמיד יש ריח לא נעים לידו, ריח של צואה.
    אני מבינה שההתנהגות הזאת נובעת לרוב בגלל הפרעות רגשיות וככל הנראה במקרה שלו זו באמת הסיבה. הוא מגיע מבית לא בית, כלומר, אמא שאינה מטפלת בו בכלל, אבא לא קיים כרגע אם בכלל והסבתא מטפלת בו בשאר האחים שלו ובנוסף בילדים של הילדה השניה שלה.
    העניין הוא שהמצב לא נעים לאף אחד מהקבוצה. לא נעים לילד עצמו ולא נעים לשאר החברים שלו.
    אני מבחינה בתחושת הבושה שלו כשמאשימים אותו שיש ריח לא נעים לידו. וזה מגביר את מעגל הקסמים. הפתרון שהמדריך לפניי מצא הוא לשלוח אותו עם אחיו הגדול ממנו בכמה שנים שבמקרה גם בקבוצה שלנו הביתה על מנת שילד המקסים הקטן ישטוף את עצמו ויחזור נקי למועדונית.
    אני חושבת שזה לא פתרון.....אני מאוד רוצה לדבר עם אמא של הילד ואפילו הסבתא.
    וגם אפילו עם המורה בבית הספר, שתנסה גם לחזק את עמדתי בעניין שחייבים למצוא לכך פתרון.
    השאלה היא מה הפתרון כשיש אמא שכל כך לא מחוברת לילד שלה ואין כל אפשרות מבחינתה להיות מודעת בכלל לבעיה הזאת.
    בנוסף, זה נושא מואד רגיש איך אני בכלל פונה לאמא או לסבתא ומבקשת מהם לשתף איתי פעולה בנושא הזה.
    אשמח לקבל עזרה, הילד הזה חשוב לי מאוד!
    תודה ושבוע נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרכים במכנסיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרכים במכנסיים

סמדר ריינר
    27/12/2009

שלום אור,
    האיכפתיות שלך נוגעת ללב. יש צורך להפנות את הילד לטיפול. אם את מרגיש השהילד מוזנח ואין שיתוף פעולה מצד ההורים, יכול להיות שיש מקום לערב את הרווחה. תחשבי שאם עכשיו הוא מוזנח, מה תהיה מנת חלקו בהמשך. מעורבות של הרווחה יכולה ללחוץ על האמא להביא אותו לטיפול מתאים וגם אולי להפנות אותה למסגרת טיפולית מתאימה.
    לגבי פניה לאמא ולסבתא - פשוט להגיד את האמת, אין ברירה. צריך להגיד שיש בעיה עם עניין הצרכים, שהילד לא אשם בבעיה, זה לא יעזור לכעוס עליו, אלא להיפך זה רק יחמיר, והם צריכים לפנות איתו לטיפול בעניין, כי אחרת ילדים יצחקו עליו ויהיה לו קשה להשתלב.
    אם הן יגיבו בצורה לא מתאימה - אז הן יגיבו בצורה לא מתאימה. את לא יכולה להשלוט על הכל, ובסוף יהיה הרי מי שיגיד להם את זה גם אם לא את ובצורה נעימה הרבה פחות., הרי זו לא בעיה שאפשר להסתיר. כך שאת את שלך תעשי ואל תיקחי על עצמך ריגשי אשמה לגבי דברים שהם מעבר לשליטתך.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו