תינוקת בת שנה-עקשנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה-עקשנית
    לימור
    27/12/2009

בתי בת השנה וקצת מאד עקשנית.
    יודעת בדיוק מה רוצה,מתעקשת להשיג זאת
    (אוכל מסויים,צעצוע או אפילו סיגנון הירדמות).
    אני יודעת שלהיות דעתנית ישנם גם יתרונות רבים,אך לעיתים נדמה לי שלא מדובר בתינוקת
    אלא בילדה ממש שלא מוותרת,מתעקשת דווקא לגעת בדברים אסורים(עציצים,מכשיר DVD ועוד)
    ומכשלא מקבלת רצונה-פוצחת בבכי מזוייף,משליכה חפצים/משליכה עצמה לרצפה.
    האמת שכל ניסיון להרגיל אותה לא צלח כל כך,אם מדובר בסיגנון הירדמות,צורת ישיבה ועוד.
    האמת שזה ממש מתיש!
    האם זה מאפיין את בני גילה?
    איך מתמודדים עם כל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה-עקשנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/12/2009

לימור שלום,
    הבת שלך נשמעת לי תינוקת סקרנית ומלאת אנרגיה. התגובות שלה הן טבעיות לגילה. ייתכן שאולי יש לה טמפרמנט פחות קל מהרצוי לך, אולם בקריאת שאלתך עלתה בי תהייה שמא את מפרשת חלק מהתנהגויותיה במונחים שתואמים יותר התפתחות של ילדה יותר בוגרת. "בכי מזויף", למשל, הוא לא דבר שמאפיין ילדים בגיל כזה, הם ממש לא מבינים את המושג וגם לא שולטים בגופם עד כדי כך שיוכלו "להפעיל" בכי.
    לא ברור לי למה את מתכוונת בדיוק ב"סגנון הירדמות" או "צורת ישיבה" שלא צלחו, אבל כן בולטת החוויה של ההתשה וקושי מול ילדה שמאוד קשה לך להרגיל לפי רצונותייך והעדפותייך. אני חושבת שכל הורה יכול להתחבר לתסכול הזה. אני מציעה שתחלקי קצת עם בן זוגך, משפחתך וחברות את התחושות שלך לגבי בתך, תתייעצי עמם ותשמעי את דעתם. אני חושבת שבמקרה כמו שאת מתארת, התמיכה החברתית היא אחת מדרכי התמיכה העיקריות. גם אחות טיפת חלב היא כתובת מתאימה, ויש לה ניסיון רב.
    במידה והפתרונות הללו לא מספקים אותך, את יכולה גם לפנות להדרכה עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו