מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוקת בת שנה-עקשניתלימור27/12/2009
בתי בת השנה וקצת מאד עקשנית.
יודעת בדיוק מה רוצה,מתעקשת להשיג זאת
(אוכל מסויים,צעצוע או אפילו סיגנון הירדמות).
אני יודעת שלהיות דעתנית ישנם גם יתרונות רבים,אך לעיתים נדמה לי שלא מדובר בתינוקת
אלא בילדה ממש שלא מוותרת,מתעקשת דווקא לגעת בדברים אסורים(עציצים,מכשיר DVD ועוד)
ומכשלא מקבלת רצונה-פוצחת בבכי מזוייף,משליכה חפצים/משליכה עצמה לרצפה.
האמת שכל ניסיון להרגיל אותה לא צלח כל כך,אם מדובר בסיגנון הירדמות,צורת ישיבה ועוד.
האמת שזה ממש מתיש!
האם זה מאפיין את בני גילה?
איך מתמודדים עם כל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה
ד''ר שירי שדה שרביט27/12/2009לימור שלום,
הבת שלך נשמעת לי תינוקת סקרנית ומלאת אנרגיה. התגובות שלה הן טבעיות לגילה. ייתכן שאולי יש לה טמפרמנט פחות קל מהרצוי לך, אולם בקריאת שאלתך עלתה בי תהייה שמא את מפרשת חלק מהתנהגויותיה במונחים שתואמים יותר התפתחות של ילדה יותר בוגרת. "בכי מזויף", למשל, הוא לא דבר שמאפיין ילדים בגיל כזה, הם ממש לא מבינים את המושג וגם לא שולטים בגופם עד כדי כך שיוכלו "להפעיל" בכי.
לא ברור לי למה את מתכוונת בדיוק ב"סגנון הירדמות" או "צורת ישיבה" שלא צלחו, אבל כן בולטת החוויה של ההתשה וקושי מול ילדה שמאוד קשה לך להרגיל לפי רצונותייך והעדפותייך. אני חושבת שכל הורה יכול להתחבר לתסכול הזה. אני מציעה שתחלקי קצת עם בן זוגך, משפחתך וחברות את התחושות שלך לגבי בתך, תתייעצי עמם ותשמעי את דעתם. אני חושבת שבמקרה כמו שאת מתארת, התמיכה החברתית היא אחת מדרכי התמיכה העיקריות. גם אחות טיפת חלב היא כתובת מתאימה, ויש לה ניסיון רב.
במידה והפתרונות הללו לא מספקים אותך, את יכולה גם לפנות להדרכה עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)