מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוננות של ילדיםעינב28/12/2009
שלום רב, אודה אם תוכלו להפנות אותי לגורם שעוד לא ניסיתי ויכול לעזור .. יש לי בן כמעט בן שש מאז שהיה בן שלוש הוא מאונן בשנתיים האחרונות בתדירות גבוהה שמפריעה לתפקודו בגן. האוננות בעיקר מתבצעת בשעות הגן . לאחר אבחון נמצא כי סובל מADHD ועל כן מטופל תרופתית ,אנו מנסים לעזור לו בכל דרך שנאמרה לנו שאולי תפחית את האוננות - דיבורים , טבלאות התנהגות , פרסים , ריפוי בעיסוק , טיפול תרופתי , טיפול פסיכולוגי , שחיה טיפולית ,הוא ילד מחונן , מקסים והיאוש מכך שהתופעה לא נפסקת הוא רב גם שלו וגם שלנו ,אודה על קבלת עצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר29/12/2009שלום עינב,
אכן מאוד קשה ומתסכל להתמודד עם בעיה שלא נפסקת. אני לא יודעת אם יש לי פטנט שעוד לא ניסיתם:-) הדבר היחיד שנאי יכולה לחשוב עליו כרגע הו אשבאמת ניסיתם כבר הרבה דברים, עם ילד מאוד קטן, ולא ברור לי כמה התאפשר לתת לכל נסיון באמת לעבוד. לפעמים שמנסים המון דברים לא ממש פנויים כדי להשקיע ולהבין מה קורה.
אשמח אם תפרטו יותר לגבי הטיפול הפסיכולוגי, כמה זמן הוא ארך, מה היו ההבנות של המטפל לגבי הגורמים למצב, מה היו ההנחיות שלו אליכם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
עינב29/12/2009מכיוון שהנושא נמשך כבר שלוש שנים אז נתנו לכל דבר את הזמן שלו לפחות לעניות דעתנו .
הטיפול הפסיכולוגי נמשך כשנה כבר ,שבמהלכו הוא עבר אבחון של קשב וריכוז ונמסר לנו כי האבחנה היא של הפרעה בינונית עד קשה , הפסיכאטרית מסרה כי לדעתה הטיפול התרופתי יפחית גם את המינון שלהאוננות , מה שאכן קרה בשבועות הראשונים אך חזר אחורה, בכל מקרה גם הפסיכאטרית וגם הפסיכולוגית דיברו על זה כמשהו שמרגיע אותו , לנו ברור היום שזה גם חזק ממנו , השאלה באיזה דרך אם בכלל יש ניתן להבהיר לו בעיקר כי לעשות את זה בגן זה לא אפשרי , יש לציין כי בבית אנחנו כמעט ולא נתקלים בזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
סמדר ריינר29/12/2009שלום עינב,
האם הפסיכולוגית דיברה איתכם על דרכים אלטרנטיביות להרגיע את עצמו מלבד האוננות? יכול להיות שבגן הוא בסוג מסויים של חרדה, מרגיש בודד ולא מוחזק, ואז האוננות נותנת תחליף למגע מנחם של אהבה והרגעה. השאלה אם נעשתה עבודה ללמד אותו על עוד דברים שיכולים להרגיע אותו. לא ברור לי למשל מה מצב המיומנויות החברתיות שלו, האם משחק עם ילדים בגן , ואז תוך כדי משחק פונה לאוננות או שהאוננות מחליפ הכל פעילות אחרת? מה נעשה כדי לקדם אותו מבחינה חברתית, כי יכול להיות שאם ירגיש יותר פעיל מבחינות אחרות יהיה מספיק רגוע ושייך ולא יזדקק לאוננות כדי להירגע.
אלה רק מחשובת כלליות שלי , כיוום שעדיין לא מספיק ברור לי מה נעשה בטיפול ומה ההנחיות שאתם או הגננת קיבלתם כדי לסייע לו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)