מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 4.5 מסרבת לבקר חברותעדי30/12/2009
י בת 4.5 היא ילדה חכמה, חברותית ובעלת אינטליגנציה רגשית מפותחת. לציין כי סובלת מזה שנה מטיקים אשר באים לידי ביטוי במצמוצי עיניים.
מאז שהיא קטנה אינה אוהבת במיוחד להיות במצבים בהם נאלצת להתמודד עם אנשים חדשים אולם מרגע שמרגישה נוח בחברה בה היא נמצאת מתנהגת בטבעיות ונהנית מחברה.
הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בהליכה לבתים של חבריה לגן/צהרון. בעבר עלה קושי בנושא בעיקר חשש של בתי מהורים שאינה מכירה אולם היא התגברה ויחסית ביקרה בבתים של מספר מצומצם של חברות בהן הרגישה נוח.
מזה מספר חודשים מסרבת בתי ללכת לבתים של חברות ומסבירה כי היא מתביישת מהורים שאינה מכירה ומצדה רוצה שאני אשאר איתה. לציין שהיא מאוד אוהבת שחברות באות אליה אולם כאשר מזמינה אותה חברה שביקרה בביתנו יום קודם מסרבת בתי ללכת. לפני מספר ימים הסכימה (לאחר שכנועים) להגיע לחברה אותה ביקרה בעבר אולם לאחר שעה התקשרו אליי בטענה כי מבקשת שאגיע. כששאלתי לסיבה הסבירה בתי כי הבינה מחברתה כי סבה מתארח בביתם והיא התביישה ממנו (למרות שהסבא לא היה בבית באותה עת). לשאלתי האם פוחדת/חוששת או מתביישת? השיבה כי מתביישת שכן אינה מכירה ואף הסבירה כי לא רצתה לומר לאמה של החברה את חששותיה על מנת שלא תעלב במידה ומדובר באביה של האם.
לאחרונה הנושא מאוד מטריד אותי שכן אני חשה שהדבר עלול לפגוע בה חברתית. לאחרונה התחלתי לנסות ולשכנע, לדרבן ואף להתעקש שתגיע לבתים של חברותיה היא משיבה כי תנסה אולם ב"זמן אמת" מסרבת והדבר מתסכל/מלחיץ אותה ואף מביא אותה לידי דמעות.
שאלתי היא האם עליי להתעקש עם בתי או לתת לזמן לעשות את שלו. האם עליי להתנות ביקורים של חברות בביתנו בניסיונותיה להגיע לביקורים בבתיהן?.
לציין כי היא מאוד אוהבת ללכת לסבים שלה משני הצדדים ואף מבקשת לישון שם וכן מגיעה לבתים של דודיה ומרגישה שם נוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5
סמדר ריינר31/12/2009שלום עדי,
מדובר בילדה בסך הכל בת 4.5. אז היא קצת ביישנית בסיטואציות מסויימות. נראה לי שכדאי לתת לה בקצב שלה, בינתיים לא נראה שזה פוגע בה חברתית. אפשר גם להסביר להורים של חברותיה שהיא קצת ביישנית ממבוגרים שהיא לא מכירה ולכן קשה לה לבוא לבתי חברות, כדי שלא ייעלבו. אפשר גם לבוא איתה בהתחלה לבתי חברות שאת מיודדת עם האימהות ולהיות שם בזמן שהילדות משחקות והאימהות שותות קפה, אולי זה יקל עליה ואחר כך היא תוכל לבד. בכל אופן לא הייתי מתעקשת ובטח לא מתנה תנאים ופוגעת ביכולת החברתית שכן קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)