חרדת נטישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    100
    01/01/2010

בתי בת 5 חודשים וקצת. היא התחילה להתנהג כמו ילד עם חרדת נטישה... מחפשת אותי כל הזמן, עם היא על מישהו אחר, רוצה רק אותי. אם אני בסביבה לא מוכנה להיות עם אחרים... כמו בגיל 8-9 חודשים
    זה לא קצת מוקדם ? זה יכול להיות משהו אחר ? ואיך להתנהג ?
    אני נמצאת איתה בבית, היא יונקת - ז"א שלא חסר לה זמן עם אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכה לתשובה

100
    03/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

100
    04/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת פרידה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/01/2010

לאמא שלום,
    התגובה של בתך היא תואמת לגיל. היא מתחילה להבחין בהבדלים שבינך לבין אחרים - המגע שלהם לא מוכר ונעים כמו שלך, הם לא מניקים וכדומה... אמנם הספרות מדברת על התופעה בגיל 8-9 חודשים, אך גם לפני כן ילדים מגלים העדפה לדמויות המוכרות יותר ובמיוחד האם.
    חשוב לי להבהיר כי בתך אינה סובלת מ"חרדת נטישה" אלא מחרדת פרידה. אין לה ממש חוויה שנטשת אותה מבלי שוב אלא היא יותר מוטרדת מכך שאינה חשה ביטחון מספק כשאינה צמודה אלייך.
    תיהני עמה ובגידול שלה, ועם ההתפתחות היא תהיה מסוגלת יותר להיפרד. בינתיים כשהיא במצוקה, היא זקוקה ממך לתמיכה ולתחושת ביטחון ככל שניתן.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו