ההורים רבים והילד לוקח צד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ההורים רבים והילד לוקח צד
    אורית
    01/01/2010

שלום, אני ובעלי רבים מדי פעם בנוכחות בנינו בן ה5. פעמים רבות הילד לוקח צד - את צידו של בעלי במריבה. אנחנו לא משתפים אותו בויכוחים בשום אופן אבל כשהוא נוכח הוא מאמץ את דעתו של בעלי ומבטא אותה. חוץ מזה הוא אומר שהוא עצוב. אני מניחה שיותר קל לו להזדהות עם בעלי שכן הדינמיקה בעת הריב היא כזו שאני מדברת בלהט ומרימה קול ואילו בעלי שותק בדרך כלל או מבטל אותי, ונתפס כצד החלש. באופן כללי מערכת היחסית בבית טובה מאוד בין כולם, יחד עם זאת הילד מעדיף באופן קבוע את בעלי במקרים מסויימים (כמו למשל כאשר צריך לבחור עם מי לנוסע באוטו או מי יעשה לו אמבטיה). אין לי מושג איך צריך לנהוג באופן כזה, מתוך הנחה שאין אפשרות לדחות את הריבים לשמונה בערב. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים רבים והילד לוקח צד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההורים רבים והילד לוקח צד

סמדר ריינר
    02/01/2010

שלום אורית,
    נראה שאת מבינה היטב את הדינימיקה שקורית, ואת מרגישה שהיא לא הוגנת. נשמע לי שאת מחפשת כרגע פטנט שלא ייכנס לדינימיקה ביניכם אלא רק ישנה את התוצאה מבחינת הקשר של הילד איתך.
    אני לא בטוחה שיש לי פטנט כזה. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא שתנסי לייצר קשר אחר עם הילד בזמנים שאת נמצאת איתו לבד - שתהיה לו חוויה אחרת עם אמא שלו ממה שהוא חווה כשאמא נמצאת עם אבא ביחד.
    זה כמובן לא פותר את כל הבעיה וגם לא את הנזק הנפשי שנגרם לילד. אם את רוצה לפתור את זה כדאי שתטפלו באופן כלשהו בדינימיקה הזוגית ביניכם. כי בינתיים הילד חווה הזדהות אם אב שהוא תופס כקורבני ואמא שנתפסת כתוקפנית, דבר שיש לו משמעות להמשך הגדילה שלו וההתבגרות שלו כגבר לעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו