מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגשי אשמהמיכל03/01/2010
שלום רב!
בתי בת 5.3. במהלך החודשים האחרונים התנהגותה השתנתה. אציין, שהילדה תמיד קיבלה המון רוך ואהבה והייתה מאוד חמה וטובה. כמובן, שהיו מצבי רוח וגיל השנתיים, כמו רוב הילדים, אבל בסה"כ תמיד הסתדרנו יופי. אנחנו תמיד מדברות על הכל, אני משתדלת להסביר לה מה עושים ולמה. כי אני מאמינה שגם לילד יש דעה והוא אישיות ואני כלל לא מאמינה בכפייה. נראה לי ששמירה על חוקים וגבולות צריכה לבוא מהבנה ולא מפחד. יכול להיות שאני טועה, כי נראה לי שאני ובתי אולי הפכנו לחברות יותר מדי ולכן זאת התוצאה.
כפי שאמרתי, לאחרונה היא בכלל לא מקשיבה לי. מה שאני אומרת לעשות היא לא עושה ומה שאני מבקשת לא לעשות היא עושה. כיאלו הכל דווקא. אני יכולה לפנות אליה עשר פעמים והיא לא מקשיבה עד שאני מתחילה לצעוק. אז היא התחילה להגיד אמא צעקנית היא הזמן צועקת עלי. הסברתי לה שהיא זו שגורמת לי לכעוס ולצעוק וחבל. חוץ מזה, לפני חודשיים היא החליטה שהיא לא רוצה יותר ללכת לחוג ריקוד וזאת אחרי שנתיים. בהתחלה היו כל מני תירוצים כמו כאבי בטן, אין לי כוח ובסוף היא אמרה שהיא פשוט לא רוצה יותר לרקוד. הצאתי לה חלופות אבל היא לא רוצה. בנוסף, היא כל הזמן בתנועה ומדברת בלי הפסקה. יש ביניינו ויכוחים כל בוקר וכל ערב. דיברנו על זה הרבה פעמים והיא מבטיחה להתנהג טוב ולהקשיב לי, אבל לשווא.
אתמול בערב היא בקשה ללכת לבני דודים לשחק. אבל היא לא רצתה להתלבש והשתוללה אמרתי לה שאם היא לא מתלבשת אנחנו לא נלך ונשאר בבית. היא אמרה טוב טוב אני מתלבשת והמשיכה להשתולל. כל פעם שאמרתי לה משהו היא התעלמה ממני וכשהתרגזתי והרמתי את קולי היא פשוט צחקה לי בפנים. תפסתי אותה בזרוע וניערתי פעם אחת. היא איבדה שיווי משקל ונפלה. ואז היא הרימה את העיניים והסתכלה עלי במבט כל כך מפוחד. אני לא אשכח את זה לעולם. הסצנה הזאת עומדת לי מול העיניים. אני לא מפסיקה לבכות... דבר כזה אף פעם זה לא קרה לנו לפני. עזרתי לה לקום ואמרתי לה את רואה למה את גורמת לי. ישבנו באוטו ועוד דיברתי אליה ואמרתי שההתנהגות לשלה לאחרונה גרועה מאוד וזאת התוצאה. היא רק בכתה ואמרה שהיא לא יודעת למה היא מתנהגת ככה אליי. ואז אני התפרצתי בבכי. התחבקנו ובכינו יחד. ביקשתי ממנה סליחה ואמרתי שמה שעשיתי זה לא בסדר ושאני מאוד אוהבת אותה ושאני רוצה לחבק ולנשק אותה ואף פעם לא להכאיב. היא גם אמרה שהיא מבינה הכל.
נראה לי שהכל יצא מהשליטה. וכנראה אני טועה איפה שהוא, אבל אני לא יודעת איפה. אני תמיד מדברת איתה בגובה העיניים ואולי זאת הטעות כי אין סמכות הורית ויוצא שאנחנו באותו מעמד. אני זקוקה שמישהו יסביר לי מה קרה אתמול ולמה ומה עושים הלאה? תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגשי אשמה
סמדר ריינר04/01/2010שלום מיכל,
נראה לי שאת מבינה בעצמך לפחות חלקית היכן הטעות. מה שעוד מסובך פה שהציפיות שלך מבתך הן לא מותאמות גיל. ילדה בת 5 אחרי שנתיים בחוג ריקוד, מוןתר לה לפרוש, והיא לא חייבת בכלל חוג. נראה שאת לא כל כך מבדילה לפעמים בינך לבין הילדה, אולי את גם משתפת אותה בדברים שהם לפעמים מעבר לגיל שלה, אני לא יודעת, ובעיקר נשמע לי שאולי גם את בודדה וזקוקה לחברה והילדה משמשת בתפקיד הזה. זו רק התרשמות וייתכן ואני טועה.
בכל אופן נראה לי שאת זקוקה לסיוע מקצועי בעניין הזה, הדרכת הורים שתוכל לתת גם מענה של הדרכה על ההורות וגם טיפול עבור עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל04/01/2010תודה רבה על התשובה. כנראה שאת צודקת כי גם לנו נראה שהדרכת הורים אכן תוכל לסייע. אבל בכל זאת, היום אודה לך מאוד באם תוכלי להתייחס למקרה הספיציפי שתיארתי ואולי תוכלי לתת כמה טיפים מעשיים כדי שאדע ממה עליי להתחיל על מנת לתקן ולשפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים
סמדר ריינר04/01/2010שלום מיכל,
קודם כל טוב שהתנצלת על האירוע שהיה. דבר שני, אם הילדה מדברת ללא הפסקה וכל הזמן בתנועה צזו לא אשמתה, אין טעם לכעוס עליה, אולי יש מקום לבדוק בעיית קשב וריכוז.
בנוסף כדאי להחליט על מה את מתעקשת ועל מה לא. אי אפשר להתעקש על כל דבר ושהיא תעשה כל מה שאת רוצה איך שאת רוצה. את צריכה להחליט על מה את כן מתעקשת, אלה חייבים להיות הדברים החשובים - שעות שינה, דברים של אחריות וסיכון עצמי וכו', ושם את צריכה לעמוד על הדברים ולהיות עיקבית. בדברים אחרים - להניח לה לעצב את חייה איך שהיא - תרבות הפנאי שלה למשל, וכו'. את יכולה להציע חוג, אבל לא שווה להתעקש שם.
דבר שלישי - לא כל דבר חייבים להסביר. יש דברים שהם מוחלטים. יש סיטואציות שבהם ההסבר מבלבל את הילדים ונראה להם כהזמנה למשא ומתן - כלומר אם הסבירו להם אז הם יכולים לענות ולתת נימוק יותר טוב וזו לא הייתה הכוונה, הכוונה הייתה שהחלטת ההורים תתבצע, זה לא נושא לדיון אינטלקטואלי רב שלבי.
תזכרי שהבת שלך לא חייבת להיות מרוצה מכל דבר דבר, והבנה היא לא הסכמה, גם אם הסברת לה והיא לא מסכימה ולא מבינה - זה לא אומר שאת חייבת לסגת או אפילו לנסות לשכנע אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)