מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר שיתוף פעולהגלית04/01/2010
בזמן האחרון בננו בן השש, לא מוכן להכנס למקלחת.
אני הופכת את הלא שלו למשחק, ואומרת לו בו נלך למקלחת כשאתה הולך על הידים ואני מחזיקה לך את הרגלים, ועוד כל מיני רעיונות. וכך הוא באמת מסכים להכנס להתקלח.
בעלי חושבת שזאת לא דרך חינוכית שמלמדת אותו. בעיקר כשזה הופך להיות על בסיס יומי המשחק הזה. הוא חושבת שאני משכנעת אותו בדרכים שלא מלמדות דפוסי התנהגות מקובלים.
כשבעלי מבקש ממנו להתקלח, זה כמעט תמיד נגמר בבכי או ויכוח.
האם הוא צודק ? ומה באמת נכון לעשות כאשר הילד מתעקש להתקלח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיתוף פעולה במקלחת
ד''ר שירי שדה שרביט04/01/2010גלית שלום,
אני לא חושבת שיש כאן "צודק או לא צודק", אלא שכל אחד מכם ההורים מתמודד עם ההתנגדות של הילד באופן שמתאים לו. לך מתאים יותר לשחק עם הילד, ובמידה ונוח לך עם המשחק ואת לא מרגישה שאת מתחננת שוב ושוב והוא אינו מתסכל אותך באי שיתוף הפעולה, איני רואה בדרך ההתנהלות הזו כל רע. לעומת זאת, כנראה שלבעלך חשוב שהבן שלכם יציית לו וימלא את בקשותיו, ואף זו דרישה לגיטימית.
נראה לי שכדאי להסביר לילד את החשיבות שבמקלחת בשפה שתדבר לגילו ולמה שמעניין אותו (למשל, אם יהיה לך ריח לא טוב, לא ירצו לשחק איתך; אם לא תתקלח יבואו אליך חיידקים ואתה עלול להיות חולה ולהפסיד את X, וכדומה). כדאי לחשוב גם האם יש מצבים בהם ההתנגדות היא יותר מסיבית מצד הילד, למשל כשהוא מאוד עייף ולחשוב האם הוא יכול להיכנס למקלחת יותר מוקדם, למשל.
בנוסף, חשוב מאוד שבנכם לא ייחשף לויכוח ביניכם לגבי שיטת הכניסה למקלחת ושתשמרו על חזית אחידה ביניכם מול הילד. למשל, אם בעלך נכנס עמו כבר לויכוח, עדיף שתתמכי בבעלך במקרה הזה (כמובן כל עוד הויכוח הוא בגבולות ההיגיון והיחס המתאים לילדים), ותתמכי בפעם הזו בדרכו עם הילד - הדבר עדיף על פני כך שבנכם ילמד איך אפשר לתמרן כל הורה באופן שונה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)