מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות קשות של ילד בן 5מגי04/01/2010
שלום,ילדי בן ה5 שואל לאחרונה שאלות כמו"מיהו אלוהים? איך הוא ניראה? זה בן או בת? איך נכנסים להריון? כאשר הוא יגדל ויהיה אבא מי יהיו הוריו? ואומר שאינו רוצה שנתבגר והוא לא רצה לגדול,כדי שהוריו לא יתבגרו וימותו..אני מוצאת את עצמי לא מצליחה לענות על תשובה מלאה ואיני יודעת אם היא נכונה..מה מותר לומר? מה אסור? כמעט כל יום שאלה חדשה. חשוב לציין שהוא ילד נבון, מוכשר יצירתי ובגדול ילד טוב ..יש לו פחדים מגיל קטן על מוות , חושך פחד שיקרה משהו, לרוב מבקש להירדם במיטתי..אך אני מעבירה אותו אחריי שהוא נירדם, לחדרו..חשוב לציין שלא קרה מיקרה של מוות במשפחתנו.. או טראומה דומה..אם זה עוזר לומר שאני בתור ילדה זוכרת את עצמי עם חרדות ופחדים מאוד דומים..תודה ויום טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר שירי שדה שרביט04/01/2010מגי שלום,
חלק מהשאלות של בנך שציינת לא בהכרח קשורות לחרדות ופחדים, אלא מבטאות סקרנות שהיא מבורכת. יחד עם זאת, העיסוק שלו במוות אינו לטובתו ובאמת עדיף שיהיה פחות עסוק בו. רובנו מצליחים להכחיש את הזמניות והארעיות של החיים, ואנחנו חייבים לעשות זאת כדי לתפקד ביומיום. אם היינו כל הזמן מחוברים לידיעה שהחיים (שלנו ושל אהובינו) עלולים להסתיים ברגע , זו היתה הרגשה נוראית מתמשכת.
אני חושבת שכדאי לחשוב קצת על המקור לפחדים שלו ועל הדרך בה את (ואביו אם ישנו בתמונה) מרגיעים אותו. אולי כדאי שתחשבי על עצמך כילדה ומה עזר לך להתמודד עם הפחדים, וכן לחשוב באיזו מידה החרדות הללו באות לידי ביטוי גם בהתנהגותך ובתחושותייך כיום. אולי מבלי משים את משדרת לילד שהוא עלול להיפגע, או שהוא קולט אותך מודאגת. למשל, לא ברור לי סביב מה נוצר ההרגל של הירדמות במיטתך והאם הוא חש שלא בנוח במיטתו.
כל אלו הם דברים שכדאי לחשוב עליהם, כי חרדות שכאלו אכן מעוררות מצוקה מיותרת וסבל לא הכרחי אצל ילדים ומבוגרים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר שירי..עוד קצת מידע.
מגי07/01/2010שלום ושוב תודה, יש אבא בתמונה בעלי, הוא דאני יותר רגועה ומתונה בתגוביד ות שלי ומשתדלת לשדר לילד תמיד חוזק ושמחת חיים..כי שמתי לב שכשאני מתלוננת על כאב בגב או שאני לא מרגישה טוב, הילד נלחץ ומפחד לשלומי..יש לי ילדה בת 3 שאני מגדלת אותה הרבה יותר רגועה ושלווה ופחות פחדנית והיא עצמאית ולא חרדתית. אשמח לדעת שכאשר ילדי שואל אותי שאלה או חרד כיצד להרגיע? מהי הדרך הטובה ביותר? שוב תודה מגימות מאוד משמעותית בחיי הילד , אב שנמצא תממשחק, מרגיע, ומשקיען אמיתי..את צודקת כאשר אני משחזרת את התנהגותי עם הילד מיום שנולד התנהגות חרדתית פחד שיקרה לו משהו.. אם נסע על אופניים אם טיפס על מגלשה גבוהה, כשהיה חולה עם חום גבוהה.כיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)