מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שתלטנית בת 6מיכל06/01/2010
שלום רב,
יש לי 2 בנות ,אחת בת 9 והשנייה בת 6 -גרות באותו חדר וכל הזמן רבות. הגדולה שלי דואגת לקטנה (לוקחת אותה מהגן, נותנת לה לאכול ודואגת לצרכיה עד שאנחנו חוזרים מהעבודה בסביבות 17:00) . הקטנה שלי מציקה לאחותה ורבה איתה על כל דבר, דורשת ממנה שתיקח לה את המעיל והתיק בדרך הביתה ולא מתחשבת בכלל ברצונות של הגדולה. הגדולה כל הזמן מוותרת ומגיעה למצב של חוסר אונים וחוסר רצון לשמור עליה. הן רבות כל היום ובדר"כ זה בגלל הקטנה. ניסינו עונשים, ניסינו שיחות אבל ,היא מקשיבה ומבינה ותוך 2 שניות הכל נשכח... אני חושבת לרשום אותה לצהרון כי אולי הן נמצאות יותר מידי ביחד אבל לא יודעת אם זו התשובה. מה עוד אפשר לעשות ואיך להתנהג כי אנחנו חסרי אונים ומגיעים למצב שממש לא נעים להיות בחברתה . מן הראוי לציין שכאשר הן בחברת אנשים או כל אחת בנפרד הן פשוט מקסימות. ממתינה לתשובה מהירה... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שתלטנית בת 6
סמדר ריינר06/01/2010שלום מיכל,
נראה לי שיש לכם דרישות מוגזמות משתי הבנות שלכם. זו דרישה קשה מאוד מילדה בת 9 לדאוג לאחותה לבד כל יום כל השעות האלה. מה עם שיעורי הבית שלה? חברות? חוגים? מנוחה ופנאי?
והקטנה מצידה צריכה דמות של בן אדם בוגר שיחזיק אותה כמו שצריך ויעניק לה חום וגבולות.
אנא מכם, מצאו סידור אחר, בהקדם. גם לקטנה וגם לגדולה שזקוקה בגילה עדיין לנוכחות של מבוגר בשעות האלה, לא טוב שתישאר כל הזמן הזה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)