מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים חברתיים ודימוי עצמי ירודדנה שקל06/01/2010
בני בן 9 עם הפרעת קשב, יש לו דימוי עצמי מאד נמוך בהקשר החברתי
"לא מתיחסים אלי", "לא משתפים אותי", "כולם אומרים שאני מציק", "חצי כתה עושה עלי חרם" (רק תחושתו לא באמת אמרו לו). הוא באמת מעורב בהרבה מקרים שהוא מציק...ולמרות שעושה מאמצים עילאיים להתחבר נתקל בהרבה דחיה. יש ילד אחד איתו הוא מסתדר אבל בדרך כלל לא במסגרת בית הספר שם הילד משחק עם אחרים. היום בשיחה על התנהגותו כלפי ילדים ומדוע עושה זאת אמר לי: "אין מה לעשות אלה החיים שלי, אמא ממילא כולם אומרים עלי שאני מציק וחנון וכבר התרגלתי וזה בסדר, אני מסתדר עם זה אלה הם החיים שלי....ואז החל לבכות שאף אחד בעצם לא רוצה לשחק איתו.
עוד נקודה - הוא "לועס" את חולצתו עד כדי קרעים ממש.
האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?
אנחנו מאד מחזקים את הצדדים החזקים שלו (ויש הרבה כאלה). אבל עדיין נראה כי את חולשותיו הוא לוקח בפפרופורציה מטורפת ורואה הכל "שחור". כשדברתי איתו על המעטת חוזקותיו ולקיחת הדברים הקטנים הרעים בפרופורציה מוגזמת, בכה ואמר אין מה לעשות זו חולשתי.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים ודימוי עצמי ירוד
סמדר ריינר06/01/2010שלום דנה,
טיפול פסיכולוגי אכן יכול לעזור, וגם לא מומלץ לחכות עם זה כי בינתיים הדימוי שלו מתקבע וככל שמחכים יהיה יותר קשה לשנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
