טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לכם. ברצוני לישאול עם זה טוב שאני מסרם לבני ונותן לו אולטימטום על משהו שהוא מבקש אני רוצה שהוא יצליח בלימודים והוא רוצה מחשב הוא לא כלכך מצליח ורוצה את המחשב ואני מסרב לו כדיי שהוא ילמד יותר ויצליח יותר האם זה המעשה הנכון או שעליי ליקנות לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום רביד, התשובה היא לא. הצלחה בלימודים בגיל כל כך מתקדם אמורה להיות מוטיבציה של הילד ולא שלך. לא כדאי לקנות אותה בשוחד. עכשיו כשכבר איימת והבטחת, זו גם בעיה לא לעמוד בזה. אנחנו גם לא יודעים למה הוא לא מצליח בלימודים, וכאן אולי אתה עושה משהו לא הוגן, אולי הוא לא מצליח לא כי הוא לא רוצה אלא כי משהו קשה לו. אתה רוצה לתגמל אותו על ההשתדלות או על התוצאה? יכול להיות שזה לא פייר. אני מציעה שתברר איתו ותקשיב לו, ותנסה להבין למה הוא לא מצליח - האם משעמם לו, האם קשה לו, האם יש סיבה אחרת ואחר כך תחליט מה לעשות עם עניין המחשב. להבא תנסה לחשוב על הדברים לפני, כדי שלא יווצר מצב שאתה אומר משהו ואחר כך לא עומד במילה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד