שאלה לסמדר על ענישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לסמדר על ענישה
    אמא
    07/01/2010

סמדר שלום, אני מסתכלת מידי פעם בפורום וראיתי שמספר פעמים כתבת שאת מתנגדת לענישה. זה עורר אצלי מחשבות ושאלות. יש לי בת בת 3, מקסימה ולרב מאוד נעים בינינו אך קורים מצבים בהם היא אינה עושה מה שצריך אף שאני מבקשת, מסבירה, שוב מבקשת. אז זה ברור שזה מחוסר אונים אך לעיתים אני מאיימת (וגם מממשת במידת הצורך) שלא יהיה סיפור לפני השינה אם לא תעשה כך וכך או שלא נשחק במשהו או שהיא תלך לחדר שלה אם לא תתנהג יפה.
    אין לי כל כוונה להשפיל במצבים אלה וזה באמת מתוך חוסר אונים. ואני שואלת את עצמי ואותך, איך אפשר אחרת? אשמח לא לאיים בדברים כאלה אך מה לעשות שלפעמים היא לא עושה מה שחייבים?
    אשמח לשמוע את תגובתך. תודה, אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסמדר על ענישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענישה

סמדר ריינר
    08/01/2010

שלום אמא,
    אני צריכה דוגמאות קצת יותר מפורטות כדי לדעת מה להציע לך. מה זה נקרא לא עושה מה שצריך או מה שאני מבקשת?
    בעיקרון צריך לבחור על מה מתעקשים ועל מה לא, יש דברים, שבמיוחד בגיל 3 ילד רוצה להראות את העצמאות שלו ולא חייבים כל הזמן ללכת נגד זה. יחד עם זה יש דברים שחייבים לעשות.
    אני גם לא חושבת שחייבים להתחנן לפני הילד שיעשה או לבקש שוב ושוב, אלא להגיד בצורה נחרצת וברורה. מה צריך.
    יש גם סנקציות שהן כורח המציאות ולא ענישה. למשל אם ילד לא רצה לאכול בזמן הארוחה, מכורח המציאות הוא יהיה רעב, לא נראה לי נכון שאמא תתגייס בכל שעה להכין לו את מה שהוא אוהב, אלא להחליט בהתאם לגיל שלו,ולסיטואציה אם מתאים להכין לו משהו קטן אחר, לתת לו להכין לעצמו לבד, או שיתאפק עד לארוחה הבאה. אבל לא צריך לתת לו עונש בגלל שהוא לא גומר הכל מהצלחת - נניח לא להקריא לו סיפור או משהו כזה. לזה הכוונה.
    אם תתני לי דוגמא יותר מפורטת, אשתדל להסביר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט לסמדר

אמא
    10/01/2010

סמדר, תודה על תגובתך. אתן דוגמא:
    למשל, בסוף היום, אני מנסה להכניס שיגרה בה בתי אוספת לפחות כמה מהצעצועים ששיחקה בהם כדי שתתרגל שמסדרים. לעיתים היא מסדרת יפה אך יש מצבים בהם היא לא מסדרת גם אם אזכיר לה כמה פעמים ואז הדרך שלי היא לאיים בסנקציה וגם לממש אותה אם היא לא נענית (למשל,אני סופרת עד שלוש, אם לא תסדרי עד שלוש, לא יהיה סיפור לפני השינה). אני גם חייבת להגיד שזה עובד בדרך כלל לשני הכיוונים - או שהיא עושה מה שצריך או שלמחרת (לאחר שלא יהיה סיפור9 היא תיענה יותר מהר לבקשתי. השאלה היא אם את רואה דרך אחרת ומה כוונתך בכך שאת מתנגדת לענישה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענישה המשך

סמדר ריינר
    10/01/2010

שלום אמא,
    תראי זה מאוד מורכב. קודם כל השאלה מה זה נקרא שאת מענישה אותה בכך שאין סיפור. אם כל טקס השינה נעשה כסדרו, והיא לא הולכת לישון נזופה ודחויה, והיא כן מקבלת נשיקה לפני השינה וכו', אז זה לא עונש כל כך נורא. הוא לא כל כך משפיל, וכן יש לה מה להפסיד והיא מפנימה. אם נותנים לה הרגשה של ללכת לישון עם כעס ועלבון, אז לדעתי ההפסד גדול יותר מהרווח.
    יש גם דרך לעשות מעצם האיסוף משחק - למשל תחרות מי אוסף יותר מהר, למשל קולעים את הבובות לסל של המשחקים וכו'. יש דרך של חיזוקים חיוביים - של כל פעם שהיא כן אוספת לתת חיזוק חיובי - במילים או במדבקות וכו' וכשהיא לא אוספת לא לתת שום חיזוק.
    בנוסף חשוב לנסות הבין מדוע הילד עושה מה שהוא עושה. לפעמים, וזה לא נראה לי כל כך מתאים לדומה שנתת, ילדים עושים כל מיני דברים כדרך לאותת על מצוקה, ואז לא רק שלא מבינים אותם, אלא גם מוסיפים על המצוקה שלהם ומענישים אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו