הבת שלי לוקחת דברים שאינם שלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבת שלי לוקחת דברים שאינם שלה
    אמא מודאגת
    08/01/2010

הבת שלי בת 5 וקצת. כבר מגיל 3 היא התחילה לקחת צעצועים בהחבא (מתחת לחולצה) כדי לקחת לגן. אחרי שיחה העניין הפסיק. לאחרונה העניין חזר והילדה לוקחת דברים כגון כסף, צעצועים של אחותה וכו'. היא אינה לוקחת דברים מחברים או מבתים של אחרים אלא רק מהבית לגן.
    ניסיתי לכעוס עליה, לדבר איתה, להעניש לנסות לתת זמן שלי ושלה לבד בלי אחותה הגדולה והקטנה וזה לא עוזר.
    מה עלי לעשות ולא לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה לוקחת דברים

סמדר ריינר
    08/01/2010

שלום אמא מודאגת,
    למה זה כל כך מפריע לך שהיא לוקחת דברים לגן? נראה לי שבעבר היא לקחה דברים שלה, וכשהצורך מאחורי זה לא הובן היא הבינה שהיא צריכה לעשות זאת בהחבא, וזה נהפך למרד כללי וסמוי ולגניבה מאחותה.
    ילדים לפעמים רוצים לקחת דברים מהבית לגן כדי להקל על עצמם את המעבר מבבוקר מהבית לגן. כך הם לוקחים משהו מוכר וחביב שיקל עליהם את ההתמודדות עם כל הדברים הלא צפויים במסגרת שהיא פחות מוגנת. זה סוג של חפץ מעבר שהם צריכים. אם אנחנו מנסים להבין לפעמים למה הילד עושה משהו, אז אפשר להפעיל שיקול דעת מה לאפשר ומה לא.
    הייתי לוקחת את הילדה לשיחה, ואומרת לה שאני מתנצלת, אבל לא הבנתי אותה נכון. היא בכלל לא התכוונה לגנוב, אלא היא רצתה שיהיה לה בגן משהו מהבית, כדי שיהיה לה יותר קל. ועכשיו היא יכולה לבחור משהו כזה מתוך הדברים שלה, משהו קטן, כמו בובה קטה או משחק, ואחר כך מחזירים אותו בסוף היום הבייתה, ואין צורך לקחת בלי רשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו