מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבת שלי לוקחת דברים שאינם שלהאמא מודאגת08/01/2010
הבת שלי בת 5 וקצת. כבר מגיל 3 היא התחילה לקחת צעצועים בהחבא (מתחת לחולצה) כדי לקחת לגן. אחרי שיחה העניין הפסיק. לאחרונה העניין חזר והילדה לוקחת דברים כגון כסף, צעצועים של אחותה וכו'. היא אינה לוקחת דברים מחברים או מבתים של אחרים אלא רק מהבית לגן.
ניסיתי לכעוס עליה, לדבר איתה, להעניש לנסות לתת זמן שלי ושלה לבד בלי אחותה הגדולה והקטנה וזה לא עוזר.
מה עלי לעשות ולא לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה לוקחת דברים
סמדר ריינר08/01/2010שלום אמא מודאגת,
למה זה כל כך מפריע לך שהיא לוקחת דברים לגן? נראה לי שבעבר היא לקחה דברים שלה, וכשהצורך מאחורי זה לא הובן היא הבינה שהיא צריכה לעשות זאת בהחבא, וזה נהפך למרד כללי וסמוי ולגניבה מאחותה.
ילדים לפעמים רוצים לקחת דברים מהבית לגן כדי להקל על עצמם את המעבר מבבוקר מהבית לגן. כך הם לוקחים משהו מוכר וחביב שיקל עליהם את ההתמודדות עם כל הדברים הלא צפויים במסגרת שהיא פחות מוגנת. זה סוג של חפץ מעבר שהם צריכים. אם אנחנו מנסים להבין לפעמים למה הילד עושה משהו, אז אפשר להפעיל שיקול דעת מה לאפשר ומה לא.
הייתי לוקחת את הילדה לשיחה, ואומרת לה שאני מתנצלת, אבל לא הבנתי אותה נכון. היא בכלל לא התכוונה לגנוב, אלא היא רצתה שיהיה לה בגן משהו מהבית, כדי שיהיה לה יותר קל. ועכשיו היא יכולה לבחור משהו כזה מתוך הדברים שלה, משהו קטן, כמו בובה קטה או משחק, ואחר כך מחזירים אותו בסוף היום הבייתה, ואין צורך לקחת בלי רשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)