מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד שלי בן ה 6.5 לוקח דברים בלי רשמורן08/01/2010
שבת שלום לכל חברי הפורום, מקווה שאני נמצאת בפורום המתאים, רציתי להתייעץ איתכם בבעיה שלי עם הילד הבכור והחמוד שלי לפני כחודשיים ילדי ואני היינו בקניות בסופר והוא קיבל תוך כדי הקניות כל מיני מטעמים עד שהחלטתי שזהו והוא הפסיק לבקש וכשנכנסנו לרכב והתחלנו לנסוע לכיוון הבית הוא שאל אותי אם אני רוצה מסתיק ואז נורא כעסתי עליו שהוא לקח מסתיק מהחנות בלי רשות ושהוא היה צריך לבקש רשות וכו'..... ולא נתתי לו לאכול מהמסתיקים!! לפני מס' ימים באתי לקחת אותו מחבר שלו וראיתי שהוא מתקרב לרכב עם ידיים מאחורי הגב אז שאלתי אותו למה ואז הוא התבייש והראה לי שלקח 2 משחקים של חבר שלו ולפני כחודשיים היה עוד מקרה וזה חוזר על עצמו וכל פעם אני כועסת מחדש!!! אני נורא מודאגת ולא יודעת מה לעשות איך לטפל בבעיה וכדי שהוא יבין ולא ימשיך לבצע את המעשים השטיים האלה הוא כל כך ילד טוב וזה לא מתאים לו ואני נורא מתביישת במעשים האלה זה כל כך לא אופייני למשפחה שלנו ואני לא יודעת למה הוא עושה את זה. לא חסר לו כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איך מתמודדים עם דבר כזה? בעלי לא מראה סימני דאגה כמוני הוא מסביר לו אבל לי הוא אומר שזה רק עניין של גילו וזה יעבור לו אני מודאגת שבעלי לא מקבל את זה קשה כמוני אשמח לקבל עיצות בעניין שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6.5 לוקח דברים בלי רשות
סמדר ריינר08/01/2010שלום מורן,
ילד שגונב זה לא קשור לחוסר חומרי, או אם יש לו דברים או אם אתם קונים לו או לא. זה יכול להיות קשור לחסך ריגשי כלשהו. יכול להיות שהוא שחלק מתשומת הלב שפעם קיבל, או התייחסות מסויימת שהוא אוהב, היום הוא מקבל פחות ממנה, או בגלל הולדת אח, או בגל שינוי כלשהו אחר שחל במשפחה. באופן לא מודע הגניבות הן נסיון להחזיר חזרה משהו ריגשי שהיה לו פעם וחסר לו.
זו יכולה להיות גם תגובה לכניסה לכיתה א' למשל. תנסו להיות קשובים אליו, בידקו האם אומנם הוא מקבל פחות תשומת לב או לא את אותה תשומת לב שהוא היה מקבל, שוחחו איתו ושאלו האם יש משהו שמציק לו (לא בטוח שהוא ידע להגיד, אבל לפחות הוא ידע שחשוב לכם לשמוע, ואולי ישתמש בזה בהמשך).
או שמשהו מכעיס אותו והוא עושה דווקא, גם את זה כדאי לבדוק, האם הוא מרגיש שמישהו לא הוגן איתו?
בנוסף כמובן שלא צריך להסכים ולהשלים עם הגניבות, אך אין טעם להכנס להיסטריה ולהיות נורא מזועזעים, הוא בסך הכל ילד קטן עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבתי בנושא .... וחושב ביותר
מורן10/01/2010דיברתי איתו בסוף השבוע והוא לא כל כך שיתף פעולה ואפילו בכלל הוא כזה גם לא ממש מקשיב כשאני מדברת איתו על נושאים חשובים ואני באמת לא יודעת איך למקד אותו???
לא קיבלתי תשובות רק הוא שמע לדברים שאמרתי ובסוף גם התעצבנתי כי כשדיברתי איתו הוא התחיל לדבר על דברים אחרים ולא קשורים וזה ממש הכעיס אותי שלא הצלחתי להגיע אליו.
יש לו עוד 2 אחים קטנים והוא הבכור ואני בהריון בחודש 5 והוא יודע, השאלה באמת ש"מטרידה" אותו בזמן האחרון זה שהוא שואל כל הזמן אנשים"כמה אתם במשפחה"? ואז הוא נראה מתלהב להגיד כמה אנחנו ושאני מצפה לעוד תינוק והוא גם כל הזמן שואל אותי מתי אני מוציאה כבר את התינוק והוא מספר לכולם עושה רושם שהוא דיי מבסוט מהעניין.
סה"כ הוא ילד ממש טוב וחבל לי שאני בזמן האחרון מתפרצת עליו המון ומענישה אותו על בסיס יומי בגלל התנהגות שלו. הוא נורא משתולל עם האחים שלו וממש מתפרע בבית ולא מקשיב לי כשאני אומרת לו להפסיק או כשאני מבקשת ממנו ללכת למקלחת או להשים נעליים או כל דבר אחר הוא פשוט לא מקשיב עד שאני מרימה את הקול או מענישה אותו , אני פשוט צועקת עליו ומענישה אותו בלי סוף ולא נראה לי שהוא כל כך מתרגש מזה כי גם נראה לי שהעונשים שלי לא מי יודע מה טובים במיוחד שאני לא מתמידה בהם כי מרוב עונשים כבר כואב לי הלב
בקיצור הוספתי המון אשמח לקבל שוב פעם את העיצה המקצועית שלך
תודה רבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בכור
סמדר ריינר10/01/2010שלום מורן,
לפעמים אנחנו מצפים מהילדים הבכורים שלנו כל מיני דברים, כי הם הכי גדולים ואנחנו שוכחים שהם עדיין קטנים.
בואי ניקח לדוגמה את התסכול שלך מהניסיון לשוחח איתו בסוף השבוע. קודם כל מי אמר שאלה דברים חשובים? אלה דברים חשובים לך, לא זה לא ברור למה זב חשוב, הוא עוד קטן מדי בשביל להבין דברים כאלה.
דבר שני, תלוי גם איך מדברים איתו. חשוב לדבר עם ילד כמו לילד.להתאים את המילים והטון לרמה שילד אמור להבין. את גם לא אמורה לקבל תשובה. הוא לא מבוגר, הוא לא חייב לענות על הציפיות משיחה כמו עם אדם מבוגר. אולי הוא עוד לא לגמרי הבין. אולי הוא עוד צריך לחשוב על זה. אולי הטון שלך כעוס וחסר סבלנות והוא קצת נבהל ומנסה להעביר נושא כדי לשמח אותך שוב?
את בעצמך מודעת לכך, שאין לך כל כך סבלנות אליו, את צריכה שהוא יגדל מהר, יבין מהר ויתחשב בך כי יש לך עוד שני ילדים ואחד בדרך. האמת שאת צודקת, את כנראה זקוקה ליותר עזרה, אבל זה לא פייר להפיל את זה עליו, הוא עוד קטן מדי. אני לא מתכוונת שאת מבקשת ממנו עזרה שישמור על הילדים וינקה את הבית, אני מתכוונת לכך שאין בליבך מקום יותר לצרכים שלו כילד קטן, והאמת היא, שהוא עדיין ילד קטן.
לדעתי הוא גונב כי מנסה באופן לא מודע להחזיר לעצמו משהו שפעם היה לו וכואב לו ומכעיס אותו שזה אבד לו. והמשהו הזה הוא יחס יותר אוהב וסבלני שהיה לו ממך.
לכן אני מציעה לך, אם יש לך אפשרות, להשיג הרבה יותר עזרה מאנשים מבוגרים, בעלך, משפחה מורחבת וכו', ולפנות זמן איכות לבנך הבכור. זמן שיהיה חופשי מדרישות, רק כיף, חום ואהבה, ושייתנתן לו בזמנים קבועים שבהם עלייך לעמוד בעיקביות. ותנסי להוריד את הציפיות, הוא לא אמור להקשיב ולדבר איתך כמו מבוגר, אלא כמו ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ושוב תודה
מורן11/01/2010אני אשתדל לאמץ כל מילה ומילה שרשמת לי כאן
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה:-)
סמדר ריינר11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)