מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץיעל10/01/2010
שלום רב
יש לי שתי שאלות לגבי שתי בנות
הבת הקטנה שלי בת 6 ויש לה בעיה לקום ולהיות מוכנה לגן בזמן. אני מעירה אותה כל 5 דקות והיא לא מתעוררת או כועסת עד שאני מתיאשת ומדליקה את הטלויזיה ואז לוקח לה כחצי שעה עד שהיא מתאוששת ואז אני מלבישה אותה מסרקת אותה וקצת בלחץ וכעס . כאשר היא ערה לגמרי היא מקסימה
הבת השנייה שלי היא בת 13.5 . לפני כשבוע היא התלוננה באמצע הלימודים כי היא לא מרגישה טוב ויש לה סחרחורת .אישרתי לה עם מזכירת בית הספר שתלך הביתה. בבית היא נשארה עוד יום אך הייתה נראית בסדר ואמרה שהיתה לה לפעמים סחרחורת . רופאת המשפחה בקשה לבדוק לחץ דם שהיה תקין.
בשבת הרגישה טוב ואף יצאה לבילוי. היום היא שוב מתקשרת מבית הספר שהיא לא מרגישה טוב. שאלתי אם היא יכולה להישאר כי אני לא יכולה לבוא לקחת אותה והיא נשארה.
מה פשר התנהגות זו.האם פסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
סמדר ריינר10/01/2010שלום יעל,
לגבי הבת הקטנה, אכן יש אנשים שלוקח להם יותר זמן להתעורר מאשר לאחרים. אין לי פיתרון קסם בשבילך, אלא רק להעיר אותה מוקדם מספיק כדי שיהיה זמן לכל הטקס הזה.
לגבי הבת הגדולה, יכול להיות שזה פסיכולוגי, אבל לא נשמע לי שהבדיקה הרפואית מוצתה. סחרחורת יכולה להיגרם ממגוון סיבות שאני לא שומעת מהתאור שלך שהרופאה בדקה אותן. לכן אם היא ממשיכה להתלונן על כך אולי יש מקום לבדוק עוד.
במקביל אפשר לשאול את הילדה אם יש קושי כלשהו בבית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)