מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לחו"לאמא10/01/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן שנה ועשר, הוא הולך לגן מגיל שמונה חודשים.
עוד כחודשיים כנראה נעבור לחו"ל (צרפת) לתקופה של כשנתיים.
הילד שלי קצת ביישן, (לוקח לו קצת זמן, אבל כשהוא מתרגל לאנשים ולמקום הוא מאוד פתוח וחברותי).
אני מאוד חוששת מהמעבר - איך זה ישפיע עליו? אם יהיה לו קשה להתאקלם במקום חדש, שפה חדשה... (הוא רק עכשיו מתחיל לבסס את השפה שלו בעברית.. האם זה ייעכב אותו (שהוא ישמע כל היום צרפתית?))
הוא מאוד-מאוד קשור לחברים שלו מהגן, ולמשפחה שלנו פה בארץ.. ואני חוששת שזה מאוד יחסר לו שם..
אני גם לא בטוחה אם נצליח למצוא שם גן שיהיה לו בו טוב... ואם כן - אחרי שיסתגל שוב נעבור בחזרה לארץ..
יש גם אפשרות שאני לא אעבוד ואשאר איתו בבית - למרות שלדעתי זה לא רעיון כ"כ טוב, כי ילד בגילו צריך חברה..
בנוסף - אנחנו מתכננים הריון נוסף (בסמוך לנסיעה), האם זה נכון לדעתכם?
(מצטכרת ששאלתי הרבה שאלות :-))..
לסיכום -איך מעבר שכזה משפיע על ילד בגילו?
האם יש למעבר כזה גם צדדים חיוביים? (אולי ילמד אותו להיות סתגלתן.. ?? :-)).
תודה וערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לחו"ל
ד''ר שירי שדה שרביט12/01/2010לאמא שלום,
את מוטרדת מחששות רבים, אשר יש להם בסיס מציאותי. אין ספק כי השינויים הרבים לא יהיו קלים עבור בנך ועבורכם ההורים. אולם אין סיבה שהקושי יהיה כה רב עד לכדי מניעת המעבר. אני מתארת לעצמי שעשיתם בעצמכם את השיקולים בעד ונגד ההחלטה וקיבלתם אותה בצורה מושכלת.
יש לצפות למצוקה זמנית, לעצב, כעס, הסתגרות והיצמדות אליכם בתקופה הראשונית. יחד עם זאת יש מספר דברים שתוכלו לעשות כדי להקל עליו בשינוי: רני מסכימה עם ההנחה כי ילד בגילו זקוק לחברת בני הגיל. לכן, במידה ויש לכם אפשרות לעשות זאת, עדיף שאחד ההורים יהיה פנוי אליו כמה שניתן ותתחילו בגן בימים קצרים. הילד יהיה זקוק לכם הרבה יותר מבעבר, וכדאי שיהיה עבורו הורה זמין. כמו כן, כדאי לחפש גן דו לשוני, אני מתארת לעצמי שאינכם הישראלים/היהודים היחידים שנתקלו בבעיה זו. לגבי ההריון הנוסף, זהו עניין אישי אולם כיוון ששאלת - הריון ולידה יעצימו את הקשיים וההתמודדויות של הילד ושלכם, ולטעמי עדיף לדחות את הכניסה להריון לתקופת המעבר. כך לפחות יהיה זמן מספיק להסתגלות עבור כולכם, לפני שהרחבת המשפחה תשנה את האיזון שנוצר ותזמין התמודדויות חדשות.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)