בת .5.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת .5.5
    מיכל
    11/01/2010

שלום רב!
    בתי בת 5.5 במהלך חצי שנה האחרונה מאוד קשה להסתדר איתה. במיוחד ביני לבינה היחסים קשים. עם אביה היא יותר נחמדה. כל מה שאני אומרת או מבקשת לעשות מייד נתקל באי רצון וחוצפה מצידה. היא עונה לי לא יפה כמו "את תעשי..." או שהיא בכוונה מחקה אותי וחוזרת על דבריי וכשאני כועסת היא יכולה פשוט לצחוק לי בפנים. זה מוציא אותי מדעתי ואז אני מאיימת בסנקציה כלשהי. כשאני מנסה לממש את הסנקציה גם פה היא "נלחמת" איתי או פתאום בוכה בכי איסטרי. האוירה בבית מאוד מתוחה ולצערי ממש לא נחמד לנו ביחד כי היא תמיד יוצרת ויכוח. אציין, שהילדה תמיד קיבלה המון חום ורוך ממני והיינו מאוד קרובות. עד גיל 3 היא היתה איתי בבית ועינו המון דברים יחד. האבא פחות מעורב, הוא מגיע בסביבות 9 בערב ולא כל כך מספיק לעשות איתה דברים. אבל היא ממש מאוהבת בו ואני שמה לב שהיא גם מנסה לרצות אותו. ניסיתי לדבר איתה ולהסביר, אך לשווא. אני מאוד נפגעת מהיחס שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת .5.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 5.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2010

מיכל שלום,
    זו תחושה מאוד לא נעימה להגיע עם הילדה שהיה לך ככ נעים איתה בעבר, למצבים כאלו כיום.
    ילדות בגיל של בתך מגלות רצון עז בקשר קרוב ואוהב עם אביהן. זהו חלק טבעי מההתפתחות, במסגרתו הילדה מבינה שבעתיד היא תהיה בזוגיות עם גבר, וכעת הגבר העיקרי של חייה הוא אביה. ילדות בגיל זה מחפשות את חברת האב, מפנטזות על חתונה עמו ומנסות לשמח ולרצות אותו, כפי שכתבת. קשר אב-בת בריא בגיל הזה, הוא בסיס ליצירת זוגיות טובה בהמשך, עם דמות של גבר אחר. ההסבר הזה הוא כמובן מתוקצר ופשטני, והתקופה נקראת לעתים "השלב האדיפלי". כפי שכתבתי , זהו חלק נורמטיבי מההתפתחות התקינה.
    כחלק מהתקופה הזו, ילדות לעתים "נאבקות" באמא. וגם זה טבעי. אולם נראה לי שמאוד קשה לך עם בתך, היחס השונה שהיא נותנת לאביה ולך. אני חושבת שכדאי מאוד שתחשבי על כך שבתך לא שכחה את כל ההשקעה והחום שהיה לכן יחד, אלא היא כרגע מסוגלת לצאת מהקשר הקרוב שלכן ולבחון קשרים נוספים. אולי תחשבי קצת בינך לבין עצמך, מה זה עבורך שאת משקיעה הרבה אבל אבא מגיע מאוחר ו"קוטף את הפירות". כמובן, שעם ההבנה לשלב ההתפתחותי ולצרכי הגיל, יש תמיד להקפיד על גבולות ועמידה בסנקציות שציינת בפניה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו