חרדת נטישה מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה מה עושים?
    אושר
    12/01/2010

שלום,
    ביתי בת שנתיים וחצי ולאחרונה היא לא מוכנה לעזוב אותי בעיקר,אך גם את בעלי שהיא נורא קשורה אליו יותר מאשר אלי.זה מתבטא גם בכך שהיא לא מוכנה להישאר בחדר לפני השינה לבד אחרי קריאת הסיפור ,היא מבקשת שנשאר עד שהיא תרדם שזה לוקח בערך כשעה וחצי ולפעמים יותר עד שאני נירדמת איתה לבסוף.
    בנוסף לפני כשבועיים אחת האמהות בגן בקשה שביתי תבוא לשחק עם ביתה(שהיתה אצלנו בבית מס' רב של פעמים) אחרי הגן אותה האמא רצתה לאסוף את ביתי מהגן אך היא ממש נשכבה על הרצפה ובכתה בטרוף וצעקה שרק אבא או אמא או המטפלת עצמה ייקחו אותה הבייתה המטפלת אמרה לי שממש ריחמה עלייה וכי היא בכתה בכי קורע ומפוחד והייתי צריכה לנסוע ולקחת אותה בעצמי. לאחר שבוע ניסתי שוב ואמא נוספת הייתה אמורה להביאה אלינו הבייתה אגב, זו אמא שכבר לקחה את ביתי פעם 1 לפני כחודשיים. ושוב אותו הדבר. כשאנחנו יוצאים מהבית והיא נשארת עם סבא/סבתא אז היא בוכה ממש קצר ונרגעת.
    ביתי היא ילדת אהבה- נורא חברותית ותיקשורתית בצורה מדהימה תמיד מחבקת גם אנשים חדשים ונקשרת מהר. חשוב לי לציין שיש לנו ילד חדש במשפחה מזה 3 חודשים האם הוא הגורם שמטריד אותה או שמה היא סובלת מחרידת נטישה? אם כן, עד כמה זה חמור לפי הסיפור שרשמתי...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מהילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2010

אושר שלום,
    התגובות של בתך הן נורמטיביות וטבעיות לחלוטין לגילה, וממש לא מעידות על חרדת נטישה. אני חושבת שללכת למשפחה אחרת (גם אם הם מוכרים, הם עדיין לא ברמה של סבא/סבתא) בגיל שנתיים וחצי זה מאוד מאוד מוקדם. הילדה שלך מבחינתה היתה מאוד מפוחדת בצדק. היא לא מסוגלת להבין משמעויות של זמנים ופעולות סדרתיות מורכבות - היא לא מבינה שהיא הולכת לחברה ואחכ אמא תבוא לקחת אותה; היא מבחינתה מבינה שתמיד דמות מהמשפחה אמורה להגיע בסוף הגן, ולפתע מגיעה אישה אחרת. האם במקומה היית מוכנה להיכנס לאוטו ולבית של אדם שאת לא ככ מכירה?
    אני חושבת שהאח הנוסף שהצטרף אליכם במזל טוב הוא גורם מאוד משמעותי. סביר מאוד שבתך חשה זקוקה לך כיום עוד יותר מתמיד. ילדים לא מבינים את משמעות האח החדש, אלא רואים שההורים פחות פנויים להשקיע בהם, וחוששים מאובדן אהבת ההורה. בדרכ בתקופה הזו לאחר הולדת אח, ילדים הם יותר רגשניים, כעסניים ונצמדים להורים. הבת שלך גם צודקת, כי אכן את פחות פנויה להביא אותה מהגן. אולם יחד עם הקושי המובן שלך בהתארגנות עם שני ילדים, את חסרה מאוד לבתך והיא זקוקה לך. לכן כדאי לעשות כל שניתן על מנת לאפשר לה זמן מרובה עמכם ההורים ככל שניתן. חשוב להבטיח לה גם במלים שאתם חוזרים ותמיד תחזרו, ולהשאיר אותה עם דמויות מוכרות כשאתם אינכם עמה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו