לא מוכן לישון בשום מקום אחר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מוכן לישון בשום מקום אחר
    מיטל
    13/01/2010

שלום, יש לנו ילד מקסים כמעט בן 5 שלא מוכן ללכת לישון אצל אף אחד אחר גם לא אצל סבא וסבתא ובמקומות מוכרים אחרים. כאשר הדבר נעשה אז אנו צריכים לגשת לקחת אותו בסופו של דבר , הוא בוכה, מתי אמא שלי ואבא שלי יבואו. ברצוני לציין שיש לנו תאומים בני 6 חודשים אבל הדבר היה גם לפני ההריון ולפני הלידה. הוא יכול לדבר ולהגיד אני רוצה לישון אצל וכשבאים ללכת אז הוא לא רוצה בטענה שהוא עייף ובפעם הבאה. אנו ממש לא יודעים כיצד לנהוג האם להכריח אותו או להרפות? ומה לעשות במקרים שאין ברירה ואנחנו חייבים להשאיר אותו אצל סבא סבתא/דודה שהוא מכיר היטב ואוהב ללכת לשם. בפעמים שהוא כבר נשאר לישון אצל סבא סבתא יוצא מצב שהם צריכים לכעוס עליו בסוף כדי שהוא ירגע ולפעמים הוא בוכה ואז נרגע ונרדם. נשמח לקבל תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוכן לישון בשום מקום אחר

סמדר ריינר
    13/01/2010

שלום מיטל,
    ילד, (וגם מבוגר, למען האמת), רצוי שייישן רוב הזמן במיטה שלו ובחדר שלו. זה מרגיע, פרטי ונותן תחושה ביטחון ויציבות. לא ברור לי מהשאלה האם הוא נדרש הרבה לישון מחוץ לבית, ואם כן אז למה ואם לא אז למה זה כל כך מפריע כשהוא לא רוצה עד כדי כך שאתם מוטרדים מהבעיה נורא ופונים למומחה ומבקשים תשובה מהירה.
    אם לא חייבים, עדיף שהילד יישן בבית ואם אתם יוצאים לבילוי עדיף להזמין מישהו שיהיה איתו בבית שלכם ולא לדרוש מהילד להסתגל לשינה במקום אחר, אפילו אם הוא מכיר את המקום בשעות היום. אם ממש אין ברירה, מסיבות שונות, אפשר להציע לילד לקחת חפץ שהוא קשור אליו מהבית, בובה שהוא אוהב או משחק, וכמובן את הפיג'מה שלו, ולהגיד למארחיו - איך הוא אוהב לישון, איזה סיפור הוא אוהב לפני השינה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו