מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירת גן ילדיםשיר14/01/2010
שלום רב,
בתי בת שלוש וחודשיים, לומדת בגן עירית טרום-טרום-חובה, ממלכתי-דתי.
חשוב לציין שאנו משפחה חילונית, אנחנו מקיימים מנהגים דתיים ברמה בסיסית ביותר : קידוש, הדלקת נרות, הפרדה בין חלב ובשר, אוכל כשר ועוד דברים קטנים.
לבעלי ולי יש עדיפות לשלוח את הילדה למסגרת דתית-ממלכתית לפחות עד כיתה ו'.
כמובן שאם אני אמצא גן/בי"ס חילוני ברמה גבוהה אני אעדיף על פני גן/בי"ס דתי ברמה בינונית.
בגן של בתי ישנה חלוקה שווה של חילוניים ודתיים. ולצערי, נוצר מצב שבו יש ניתוק מסוים בין ההורים הדתיים והחילוניים. בגיל מוקדם ייתכן ואין חשיבות גדולה לפער , אך בהמשך הייתי שמחה שלבתי יהיו חברות שיפגשו עמה אחה"צ. קשה לי להאמין שהורים ממשפחה דתית יסכימו לשלוח את בתם לבקר בבית חילוני (בשל מגבלות כשרות וכו). נוכחתי לגלות שכניראה אני שולחת את בתי למסגרת שבה אני מונעת ממנה חיי חברה מלאים.
התענייני לגבי אופי הילדים שנרשמים גם בשנה הבאה לגן טרום-חובה הדתי באזור מגוריי, מתוך 22 ילדים שנרשמים 3 מגיעים מבית חילוני. אחוז נמוך מאוד.
מצד שני, גם ההיבט הערכי-חינוכי שמספקת המסגרת הדתית חשוב לי. אני נמצאת בדילמה, כיון שחבל לי לוותר על המסגרת הדתית שאני באמת מאמינה בה.
אשמח לקבל הכוונה או חוות דעת. כל דבר יעזור לי, אני ממש אובדת עצות.
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן ילדים
סמדר ריינר14/01/2010שלום שיר,
לכל בחירה שאנחנו עושים, יש גם מחיר, השאלה איזה מחיר אנחנו מוכנים לשלם, ובמקרה הזה שילדינו ישלמו. קחי בחשבון שבנוסף לקושי החברתי, יכול להתווסף קושי אחר מבחינת הפער בין מה שהילדה לומדת בבית הספר לבין מה שהיא רואה בבית. יש חשיבות גם לכך שילד לא יחווה פער גדול מדי בין הערכים החינוכיים שמלמדים אותו בתאוריה לבין הדוגמה שהוא רואה בבית.
זה נכון גם לגבי בחירת מסגרת חינוכית וגם בכלל, למשל אני לא יכולה ללמד את הבן שלי לדבר יפה ודקה אחרי זה לקלל לידו פקח שרשם לי דו"ח חניה.
בבית ספר שמדברים בו הרבה למשל על חשיבות שמירת השבת, יש השפעה מסויימת לגבי ילד שבא הבייתה ושם לא שומרים שבת. זה יכול לגרום להתערערות הסמכות של הוריו בעיניו ולגרום לבעיות נוספות.
אלה רק גורמים שעלו בדעתי, אבל כמובן שההחלטה היא שלכם, רק אתם צריכים להיות ערוכים למחירים שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)