מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית גניבות עם ביתי בת ה-7מישה14/01/2010
שלום לכל חברי הפורום,
לפני כחודשיים הודיעו לי שביתי בת ה-7 "לקחה" ללא רשות צעצוע של ילד בביה"ס, וכשנשאלה על כך הכחישה, לאחר שהמדריכה איימה על חיפוש בתיקים היא התוודתה שלקחה את הצעצוע.
כעבור מספר שבועות אותה מדריכה התקשרה לספר לי שביתי שוב"לקחה" בהחבא מספר ממתקים שנועדו לחלוקה וניסתה להסתיר אותם בכיס מעילה. לאחר שני המקרים שוחחתי איתה והבהרתי לה את משמעות מעשיה, שזוהי גנבה לכל דבר וזה אסור ולא מקובל בשום צורה ואופן,היא נענשה וחשבתי שהמסר הועבר.
היום התבשרתי ע"י המחנכת שלה על שני מקרים נוספים שקרו אתמול והיום. באחד היא לקחה זכוכית מגדלת ששייכת למורה למדעים, וכשנתפסה על חם טענה שזה שלה, ולמחרת היא לקחה לילדה חטיף שהיא השאירה על השולחן ורק לאחר שהמורה איימה על התלמידים בחיפוש היא התוודתה שגנבה את הממתק. המורה גם ציינה שנלקח לה כסף מארנק ואמרה שביתי היא היחידה שראתה שיש לה כסף, אבל שוב הכחישה.
היום נזפתי בה קשות ועליי לציין שרק אחרי שסיפרתי לה שאני יודעת מה קרה היא טרחה לספר את האמת.
אני אמא לביתי ולבני בן ה-4 ואני מצפה לילד השלישי(בכל רגע). אני כל הזמן מדברת עם הילדים ומחנכת אותם לכבד את הזולת ואת רכושו, וערך זה הוא ערך עליון במשפחתי.
אני קיבלתי את זה מאוד קשה לאור העובדה שהתנהגות זו חוזרת על עצמה, ואני חוששת מאוד שזה ייהפך לדפוס התנהגות. אני מתביישת בהתנהגות זו ואני יודעת עוד כיצד לנהוג על מנת שההתנהגות הלילית הזו לא תהפך לדפוס. היום הענשתי אותה בחומרה לאחר ששוב הובהרה לה חומרת מעשיה וההשלכות שלהם.
ברצוני להוסיף שאנחנו אמנם לא עשירים, אך אני מחסירה דבר מילדיי, גם בצרכיהם וגם בפינוקים.
אנחנו משפחה שמחה שהאושר שלה מעולם לא היה תלוי בחומריות ואני מנסה להנחיל לילדיי את העובדה שאפשר למצוא אושר ושמחה בהרבה דברים בלי קשר למה שיש או אין.
אני חשה שנכשלתי בחינוך ואני מבקשת עצה כיצד לעקור את ההתנהגות הזו.
אני מודה מראש על מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גניבות בגיל 7
סמדר ריינר14/01/2010שלום מישה,
את נשמעת מאוד מזועזעת, ואני יכולה להבין אותך. אבל אני חושבת שאנחנו מחמיצים פה נקודה חשובה. אם הבהרת לילדה והענשת אותה מספר פעמים, אז אנחנו יכולים לצאת מתוך הנחה שהידה מבינה. זה לא עניין של הבנה. זה גם לא עניין של חינוך לקוי, כך נשמע לי מהתאור שלך את הערכים במשפחתך. אז מה בכל זאת קורה כאן?
כשילד עושה משהו שמטריד אותנו וחוזר עליו וכלום לא עוזר, אנחנו צריכים לעצור רגע, ולנסות להקשיב מה הוא בעצם מנסה להגיד לנו.אין טעם להמשיך לכעוס ולהיכנס עם הראש בקיר, ראית בעצמך שזה לא עוזר.
יש כאן מצוקה כלשהי.
בחלק מהמקרים שילדים בגילאים כאלה מתחילים לגנוב, זה לא עניין של מוסר לקוי, או חינוך לקוי, אלא נסיון לא מודע של הילדים להחזיר אליהם משהו שהיה פעם שלהם והם איבדו. לא מדובר במשהו חומרי, אלא יותר משהו שקשור בסוג של התייחסות, תשומת לב או אהבה שפעם הם קיבלו יותר והיום יש ממנה פחות והיא חסרה להם. הם מנסים, דרך הגניבה, לקבל את זה חזרה, כמובן שזה לא עוזר, אבל זה סוג של איתות לעזרה.
במקרה שלך מדובר בילדה בכורה, שפעם הייתה כנראה מרכז ההתעניינות במשפחה בתור ילדה ראשונה. בשלב מסויים בא תינוק אחר, וחלק מתשומת הלב שתמיד הייתה שלה, עברה אליו. מעבר לכך, הדרישות ממנה גברו, כי עכשיו היא ילדה גדולה.
ככל שההריון הנוכחי שלך מתקדם, היא מבינה, התהליך הזה הולך להתרחש שוב. אולי הוא כבר מתרחש, היא מרגישה שיש לך פחות סבלנות אליה וכו'. והיא מאותתת, שהיא לא מוכנה לוותר על המעט שנשאר לה.
אני הייתי משוחחת איתה, על כך שאולי לפעמים היא מרגישה שהיא רוצה יותר זמן לבד עם אבא, ואמא, שאולי נדמה לה שפחות אוהבים אותה מבעבר, שאולי יש כלפיה פחות סבלנות ויותר דרישות.
הייתי חוזרת ומחזקת באוזניה כמה היא חשובה, ומנסה, במידת האפשר ובהתחשב בעומס לקבוע איתה זמן איכות באופן קבוע שבו היא מקבלת את תשומת הלב הבלעדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון המון תודה...
מישה15/01/2010זו נקודה שאני מודה שלא הקדשתי לה הרבה מחשבה בזרם השוטף של החיים.
אני אפעל בכל יכולותיי כדי להשיב לה את "מה שאבד לה..". מגיע לה היא ילדת פלא מקסימה .
תודה רבה , עזרת לי המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה.
סמדר ריינר15/01/2010שלום מישה,
שמחתי לעזור, ועוד יותר שמחתי שהדברים נפלו על אוזן קשבת:-)
המון בהצלחה, לך ולבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)