מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעת blek outורד16/01/2010
שלום רב,
בתי בת ה 7 לומדת בכתה א . ילדה מאד חברותית ואמיצהבעלת ציפיות גבוהות מעצמה , כי היא מנסה לשאוב להיות כמו אחיה שבין 10.5 והוא ילד מחונן .אני השארתי אותה בגן חובה שנתים מסיבות רגשיות וילדותיות . היא ילידת סוף חודש ספטמבר.אני מנסה להסביר לה שגם היא ילדה
חכמה ושיש לה גם ידע ושהיא לומדת טוב.
לכתה א היא עלתה בוגרת מאד. היא לומדת טוב ויודעת את החומר הנילמד בכתה.
אני ניתקלתי איתה בתופעה מוזרה מבחינתי ומבחינת המחנכת , כאשר למדנו למבחן בבית באיזה שהוא שלב
של החזרה כ 15-20 דקות היא ניכנסת ל בלאק אוט ודברים שכבר למדנו או חזרנו ואני יודעת שהיא
שוחה בהם מצויין היא פשוט לא ידע לפתור . אני מבקשת ממנה שנעשה הפסקה של חמש עד עשר דקות
ונחזור ללמוד היא לא מוכנה ומתחילה לבכות ולהגיד לי שאני לא רוצה לעזור לה עד כדאי היסטריות.
השבוע המחנכת שלה שיתפה אותי גם במקרה הנ"ל שקרה לה בכתה , כאשר המחנכת גם יודעת שהיא יודעת את החומר בצורה מצויינת וכאשר היא נתנה לכתה לפתור במקרה הנ"ל תרגילי חשבון היא שוב ניכנסה ל בלאק אוט ולא ידע לפתור אותם . המחנכת ביקשה ממנה לגשת לשולחן ולנסות לחשוב ולפתור אותם . הילדה ניסתה לדובב את המחנכת כמו שאותי שתגיד לה את התוצאות.
מבקשת עצה והסבר מה זה התופעה ואיך מתמודדים איתה. האם צריך איזה שהוא טיפול מיוחד או
להתעלם וזה יעבור לבד.
תודה רבה, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלק אאוט
סמדר ריינר16/01/2010שלום ורד,
מדובר בתופעה ידועה ומוכרת, אם כי לרוב היא מתחילה בגילאים יותר מאוחרים. הבת שלך סובלת מסוג של "חרדת בחינות" ו"חרדת ביצוע".
אני כמובן לא יכולה לדעת אם זה יעבור לבד. להתעלם זה בטח לא נכון, כי אז גם מתעלמים ממצוקה מאוד גדולה שלה.
טוב מאוד שאת מחזקת אותה ומדברת איתה על הידע שלה יש.
בשלב הזה באותם רגעים הייתי מניחה לה. הייתי אומרת לה שלא חשוב, אתם יודעים שהיא יודעת ושתניח לזה עכשיו (לא הפסקה ולחזור לזה, אלא ממש להניח).
מאוחר יותר כשהיא נרגעת, הייתי מדברת איתה על כך שהיא נורא נלחצת באותם רגעים. הייתי מלמדת אותה להירגע (לנשום לאט, לחשוב על משהו נעים).
בנוסף, הייתי מנסה לבדוק האם יש אצלכם בבית אווירה שההישגים הלימודיים זה הכי חשוב. מה עוד חשוב? באיזה עוד דרכים ילד יכול לקבל מקום אצלכם בבית? איזה תכונות חשובות וטובות יש לילדה הזו מעבר לכך שיש לה ידע גם. דרך איזה עוד פעילויות והקשרים עובר הקשר ביניכם מלבד נושא הלימודים? כאן הייתי מרחיבה, את הקשר ביניכם לעוד תחומים, ומניחה לתקופה מסויימת לעניין הלימודים, בשיתוף המורה כמובן, ועושה קצת דברים אחרים בבית , בשעות הפנאי. כלומר נותנת לה להכין שיעורים איך שיוצא לה, ולא מתעכבת על זה כל כך, אלא יוצאת איתה החוצה, ונותנת לה לבטא את עצמה איך שבא לה בתחומים שבא לה.
אם אחרי תקופה המצב לא משתפר, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ,
ורד16/01/2010ראשית כל תודה רבה , על התשובה המהירה ,
נכון את צדק אצלנו בבית הלימודים במקום הראשון.
אבל איתה אני לגמרה עובדת בצורה שונה מהבן .
חוץ מזה כל ילד בפני עצמו. ואני לא משוואה בינהם.
בשעות הפנאי אני הולכת איתה לחוג ריקודים סךונים , היא רוקדת בחוג מגיל 3.5 וזה חוג עם הרבה
מסר של הישגיות .אבל בחוג אין לי איתה בעיות מסוג שתארתי לך .
לפעמים היא הולכת לחברות ולרוב היא מאד אוהבת לצייר ולהדביק
והיא מאד הרבהעושה זאת , לפי דעתי זה גם מרגיעה אותה.
כמובן שאני אדבר גם עם המורה ואשתף אותה בתשובתך.
בברכה ותודה שוב, ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
סמדר ריינר16/01/2010שלום ורד,
זה טוב שאת לא משווה בין הילדים אבל אולי זה לא מספיק. יכול להיות שהילדה קולטת שלא דורשים ממנה כמו מאחיה, אבל היא לא גורמת אושר כמוהו. כלומר צריך להיות לה מקום ייחודי משלה ולא רק מקום שנמדד יחסית להישגיה בלימודים.
כשכתבתי על לעשות איתה דברים אחרים לא התכוונתי לבילוי שלה עם החברות שלה, שגם זה חשוב, אלא לדברים שתעשו אתם יחד איתה, ותהנו ממנה כמו שהיא, לא רק "תסתפקו במה שיש" כי היא לא כמו אחיה. יש הבדל, ואני מקווה שהעברתי אותו בצורה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)