בת חמש וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת חמש וחצי
    מיכל
    16/01/2010

הי. בתי בת 5.5. היא נוהגת לשאול שאלות מטרידות כמו: "אם נגעתי ב(משהו...חפץ) לא יקרה לי כלום?" או "אם טעמתי מ...יקרה לי משהו?", או כשמישהו אומר משהו בצחוק/בהגזמה היא מיד נלחצת ושואלת אם זה נכון ואם לא יקרה לה משהו. היא שואלת כל שאלה כזו מספר פעמים ונלחצת מאוד עד שהיא מקבלת תשובה שמספקת אותה.
    מצד אחד אני רואה שהשאלות הללו מאוד מטרידות אותה, וזה הולך ומחריף, מצד שני אותנו זה משגע, כי היא יצרה מעין יחסי שליטה מולנו (הלחץ שהיא נכנסת אליו אם לא עונים לה הוא סוג של כח עבורה). ועוד תופעה שבאה וחולפת מדי מספר חודשים: לעתים היא נכנסת ללחץ כשהיא מנסה לפהק ולא יוצא לה...היא מרגישה שהפיהוק "נתקע" לה ונכנסת לעצבנות/בכי/הסטריה.
    מה זה?? למי לפנות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חמש וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חמש וחצי

סמדר ריינר
    16/01/2010

שלום מיכל,
    שימי לב שאת מתארת היסטריה ולחץ של הילדה, ובסוף שאלתך גם את מתבטאת בהיסטריה - מה זה?? למי לפנות??
    אז קודם כל אתם צריכים להירגע, לא להילחץ, לא להשתגע, זו בסך הכל ילדה שמנדנדת קצת כמו כל הילדים. לא ברור לי מהתאור שלך האם באמת קורה משהו חריג, או שפשוט אתם לא מקבלים שילדים בגיל הזה לפעמים לא מבנים סיטואציה והומור בצורה מדוייקת והם חרדים, צריך קצת להסביר להם את העולם וצריך סבלנות.
    אם נצתקע לה הפיהוק, צריך להרגיע אותה ולהגיד לה שזה עוד מעט יעבור, ואם היא בוכה בהיסטריה לא צריך להיכנס להיסטריה יחד איתה, ולא צריך להתרשם מזה יותר מדי, אם לא תעשו מזה סיפור היא תרגע בסוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו