מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישהאורין17/01/2010
שלום,
יש לי שני ילדים- האחד בן ארבע וחצי והשנייה בת שנה וחצי.
בזמן האחרון הבת הקטנה דורשת הרבה תשומת לב ואם אחד מההורים לא נמצא לידה, היא מחפשת אותו וקוראת בשמו.
בחודש הבא, בעלי ואני צפויים לצאת לחופש בן 4 ימים. במהלך תקופה זו. ישארו הילדים בביתנו עם סבתא שלהם (החופש הוא באמצע השבוע ולכן ילכו לגן כרגיל).
שאלתי היא- האם יציאתנו לחופש עלולה לפגוע בבתנו? האם היא מגלה תופעות של חרדת נטישה? האם יש משהו שניתן יהיה לעשות על מנת להקל עליה בזמן החופשה?
תודה
אורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר17/01/2010שלום אורין,
לצערי התשובה לשאלה בעניין החופשה היא כן. חופשה כזו בהחלט יכולה לפגוע בבת שלכם, והייתי שוקלת ברצינות לבטל אותה.
ייתכן שבתכם חווה חרדה, וחשוב מאוד לא להעלם לה בלי להגיד. נראה לי שהיא חשה שאין לה שליטה מתי נעלמים לה ולכן היא חייבת להיות בדריכות כל הזמן פן מישהו יברח. צריך להסביר לה -עכשיו אבא הולך לעבודה נתראה בערב, עכשיו אמא הולכת לנוח בחדר השני, את תישארי פה עם אבא, וכו'.
כך גם כשמביאים אותה בבוקר למסגרת או למטפלת. אפילו אם היא בוכה בפרידה - לא להעלם לה בשום פנים ואופן בלי שתשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
זהבית17/01/2010אין לו בעיה לשחק כדור עם האחים שלו גם ההתנהגות שלו והמראה שלו מתאים לבן. בגלל זה מאד מוזר לשמוע אותו מדבר ככה. עד עכשיו כל התנהגות שונה שלו לוותה בזה שאני אומרת לו שהוא בן ובן לא לובש שמלה לדוגמא. האם זה בסדר והאם ההתנהגות שלו נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
סמדר ריינר18/01/2010שלום זהבית,
תראי היום הגבולות ומה נורמלי ולא נורמלי הם פחות ברורים בעניין הזה. היום גם להיות הומו (ואני לא אומרת שהוא כזה) זה נורמלי.
אם כל שאר ההתנהגויות שלו אופייניות לבן, את יכולה לומר לו שיש דברים שעושים במשחק, בבית, ומשחק ובכאילו זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה- האמנם?
אורין19/01/2010סמדר שלום
בהמשך לשאלתי ולתשובתך, אנחנו לא נוהגים להיעלם לה בלי להודיע והיא כבר יודעת שאבא ואמא הולכים לעבודה בבוקר ומתראים אחה"צ. המאז ומעולם יא הולכת לגן בלי שום בעיה- אפילו לא ציוץ - נהפוך הוא. ולכן אני חושבת שאולי הסוגיה לא כ"כ דרמטית. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)