מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגננת התקשרה,אני בדאגה..נתנאלה17/01/2010
שלום,בני בן ה5 מאוד חרדתי מפחד ממוות בעיקר שאני ובעלי האבא שלו נמות.. לא הייתה איזו טראומה במשפחה ואנו לא עוסקים בנושא זה..היום הגננת התקשרה ואמרה שבזמן ריכוז הילד התחיל לבכות בכי היסטרי ושנשאל למה ענה שפוחד לא לראות את אמא ואבא יותר ומפחד שנמות..הוא ילד מאוד רגיש ומפחד גם לישון לבד לרוב נירדם במיטתי ואני מעבירה אותו לחדרו.. גם אם הולך לישון בחדרו הוא לפעמים מתעורר באמצע הלילה ועובר למיטתי בטענה שפוחד..חשבתי לקחת לטיפול פסיכולוגי כדי שנוכל אני ובעלי לקבל את הכלים הדרושים להתמודדות עםפחדים אלו..מה מקורם? ובעיקר שהילד ישתחרר כבר מסבל זה. אשמח לעצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממוות
סמדר ריינר17/01/2010שלום נתנאלה,
הפחד ממוות הוא אכן פחד אופייני וטבעי לגיל הזה שבו ילדים מתחילים לתפוס לראשונה את הסופויות של הדברים, ביניהם של המוות. עם זאת התגובה של הילד הייתה כנראה מאוד עוצמתית וחריגה.אני לא בטוחה שכרגע יש מקום לטיפול פסיכולוגי, אלא יותר לעמדה בטוחה ומרגיעה שלכם. לדעתי אין מקום לאפשר לו לישון איתכם. הוא צריך להירדם במיטתו, בליווי שלכם כמובן, רצוי עם טקס שכולל סיפור והתייחסות לפחדים שלו, אם יש צורך אז להדליק אור קטן, זה בסדר גם עם יישן עם בובה או דובי שהוא אוהב. כנ"ל בלילה, יש להחזיר אותו למיטה שלו ולשבת לידו, לעזור לו להירגע עד שנרדם, כך כמה לילות עד שזה נפסק.
חשוב שתייחסו לדברים את הפרופורציה המתאימה וכך תוכלו לסגל לעצמכם עמדה רגועה, וזה ירגיע גם אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)