הענקת אפשרויות במקום איומים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הענקת אפשרויות במקום איומים
    נעמה
    17/01/2010

שלום רב!
    אני אמא לפעוטה בת 20 חודשים. ילדה חייכנית ומרוצה מטבעה. לדעתי היא מתחילה לאחרונה את הסממנים של גיל שנתיים.רציתי עצה הלכה למעשה. לדוגמא: כשהיא שותה את הבקבוק בערב היא מסתובבת איתו ועושה באלגן תגובתי היא:אם לא תשבי אתו אני אקח את הבקבוק.דוגמא נוספת כשהיא מציירת ומכניסה לפה צבעים תגובתי היא כמו הנ''ל. אני לא אוהבת תגובות אלו ורציתי עצה בנדון.בסה''כ היא ילדה מאוד נבונה ונראה לי שהאיומים רק מחזקים את ההתנהגות.אציין שאני לא מתעקשת איתה על דברים שנראים לי ברי ויתור.
    בברכה ותודה מראש.
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות

ליאת גרוס
    17/01/2010

שלום נעמה. הרבה פעמים הצעת אפשרויות זה טוב יותר מאיומים. יחד אם זאת לפעמים אין מנוס מאיומים כדרך להציב גבול. איומים הם בעלי ערך רק אם ממשים אותם באופן עקבי וחד משמעי. כשפועלים כך, דוקא ילדה נבונה תפחית התנהגות בעייתית מהר יותר. יחד עם זאת, כפי שאמרת, לא צריך להתעקש על כל דבר...
    ככל שתגדל זה יהיה יותר מורכב ויהיה צורך ביותר איומים ומתן אפשרויות על מנת להציב גבולות ברורים. אל תפחדי מזה. גבולות לא הופכות אותם לאם רעה, רק לאם מכוונת שמסבירה ומלמדת בדרך זו מה מצופה ממנה.

תהני ממנה ככל האפשר

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו