מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הענקת אפשרויות במקום איומיםנעמה17/01/2010
שלום רב!
אני אמא לפעוטה בת 20 חודשים. ילדה חייכנית ומרוצה מטבעה. לדעתי היא מתחילה לאחרונה את הסממנים של גיל שנתיים.רציתי עצה הלכה למעשה. לדוגמא: כשהיא שותה את הבקבוק בערב היא מסתובבת איתו ועושה באלגן תגובתי היא:אם לא תשבי אתו אני אקח את הבקבוק.דוגמא נוספת כשהיא מציירת ומכניסה לפה צבעים תגובתי היא כמו הנ''ל. אני לא אוהבת תגובות אלו ורציתי עצה בנדון.בסה''כ היא ילדה מאוד נבונה ונראה לי שהאיומים רק מחזקים את ההתנהגות.אציין שאני לא מתעקשת איתה על דברים שנראים לי ברי ויתור.
בברכה ותודה מראש.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
ליאת גרוס17/01/2010שלום נעמה. הרבה פעמים הצעת אפשרויות זה טוב יותר מאיומים. יחד אם זאת לפעמים אין מנוס מאיומים כדרך להציב גבול. איומים הם בעלי ערך רק אם ממשים אותם באופן עקבי וחד משמעי. כשפועלים כך, דוקא ילדה נבונה תפחית התנהגות בעייתית מהר יותר. יחד עם זאת, כפי שאמרת, לא צריך להתעקש על כל דבר...
ככל שתגדל זה יהיה יותר מורכב ויהיה צורך ביותר איומים ומתן אפשרויות על מנת להציב גבולות ברורים. אל תפחדי מזה. גבולות לא הופכות אותם לאם רעה, רק לאם מכוונת שמסבירה ומלמדת בדרך זו מה מצופה ממנה.
תהני ממנה ככל האפשר
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)