ילד בן 10 שגונב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 שגונב
    סמדר
    18/01/2010

שלום רב,

בני בן 10 ולומד בכיתה ד'. ילד טוב בלי בעיות התנהגות מיוחדות ומקובל חברתית.
    היום גיליתי כי חיטט בילקוטן של שתי בנות מהכיתה וגנב כסף מהארנק שלהם.
    יש לציין שבהתחלה אמר שמצא את הכסף והתבייש להודות אך תוך כדי חקירה מעמיקה הודה וסיפר את כל הסיפור. זו פעם ראשונה שהוא גונב מילדי הכיתה, ותוך כדי חקירה התברר לי שלפני כמה ימים כששהינו אצל הוריי לקח שטר של 50 ש"ח מארנק שהיה מונח על המזנון ואשר היה שייך לאחי.
    אין לו בעיות כספיות, יש לו קופת חיסכון פרטית עם די הרבה כסף שהוא יכול להשתמש כאוות נפשו. אני לא מבינה את הדחף שהניע אותו לגנוב. אני מאמינה שמפאת גילו הוא מודע לחומרת הפעולה. שוחחנו על כך ארוכות, הסברתי לו את כל השלכות העניין ועושה רושם שהוא התבייש במעשהו ושהוא הבין. אני נותרתי עם הרבה שאלות פתוחות כמו - מה עושים עכשיו? מענישים? ואם כן איזה עונש הכי אפקטיבי?
    מה עושים עם הכסף שגנב? האם ניתן להשיב לבעליו או לא? לא הייתי רוצה שיצא לו שם רע של גנב בכל בית הספר.
    והכי חשוב לי להבין את המניע לכל המעשים הללו שהגיעו פתאום משום מקום ושלא קדם להם כל סימן או התראה... למה הוא עשה זאת? ואיך כמובן למנוע הישנות של התופעה?

אנא עזרתכן

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10 שגונב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 שגונב

סמדר ריינר
    18/01/2010

שלום סמדר,
    כאשר ילדים גונבים הדבר מהווה בדרך כלל איתות על מצוקה ריגשית כלשהי. לא תארת מה קורה בבית. ייתכן שהוא חש שפעם הוא קיבל סוג של התייחסות, אהבה, או תשומת לב שנפסקו או השתנו לאחרונה, מסיבה כלשהי (הולדת אח, פרידה של ההורים, יציאה לעבודה של ההורים, משבר אחר) והוא מנסה באופן לא מודע להחזיר לעצמו את האבידה דרך הגניבות.
    כדאי לשוחח איתו ולחשוב ביחד מה קרה, ולנסות להעניק לו תשומת לב נפרדת.
    לגבי הכסף שגנב, אם אתם מתביישים להחזיר אותו, אפשר באופן חד פעמי לתת אותו לתרומה. בודאי שזה לא יהיה נכון שהוא יהנה ממנו.,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר
    18/01/2010

תודה על תשובתך אך בבית לא אירע שום דבר יוצא דופן ש"גזל" ממנו תשומת לב....לכן מפליא אותי באמת מה גרם לו לעשות זאת...
    האם יש מקום להעניש אותו על מעשה זה ? ואם כן איזה סוג של עונש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    18/01/2010

שלום סמדר,
    אני לא כל כך בעד עונשים, מנסיוני הם לא משיגים את מטרתם ומשפילים את הילד. תנסו לבדוק טוב יותר האם מציק לו משהו. ילד לא סתם מתחיל לגנוב. יכול להיות שקרה לו משהו שאתם לא יודעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר
    18/01/2010

תודה על תשובתך אך בבית לא אירע שום דבר יוצא דופן ש"גזל" ממנו תשומת לב....לכן מפליא אותי באמת מה גרם לו לעשות זאת...
    האם יש מקום להעניש אותו על מעשה זה ? ואם כן איזה סוג של עונש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו